Obavijesti

Sport

Komentari 62

Rijeka ide dalje: Srušili Inter u Zaprešiću nakon deset godina!

Rijeka ide dalje: Srušili Inter u Zaprešiću nakon deset godina!
2

Rijeka je pobijedila Inter 2-1 u posljednjoj utakmici 22. kola MAXtv Prve lige. Prvo je to slavlje bijelih u Zaprešiću nakon srpnja 2007. kojim ostaju na šest bodova od Dinama

VIDEO

Nakon devet i pol godina i dugih deset utakmica čekanja Rijeka je uspjela pobijediti Inter u Zaprešiću! Bijeli su, nakon Osijeka, neokrznuti prošli i na neugodnom gostovanju kod "diva iz pregrađa". Slavlje 2-1 omogućilo im je još uvijek vrlo komotnu prednost pred Dinamom, koji je ranije u nedjelju svladao Cibaliju.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

- Zasluženo smo pobijedili, čestitke igračima i veliko hvala navijačima na podršci. Veseli pobjeda nakon toliko vremena u Zaprešiću - rekao je Matjaž Kek nakon utakmice i dodao:

- Stvarali smo šanse, a na kraju smo se doveli u situaciju da se iz jedne duge lopte može svašta dogoditi. Već za tri dana čeka nas teška utakmica. Nismo najsretniji s rasporedom, ali kada si na vrhu moraš biti na to spreman. Sada bi svi željeli Rijeku pobijediti i to nam mora biti kompliment.

Matjaž Kek nakon NK Inter-Zaprešić: Zasluženo smo pobijedili, čestitke igračima i veliko hvala navijačima na podršci. Sada bi svi željeli pobijediti NK Rijeka i to nam mora biti kompliment. #ZajednosmoRijeka

Posted by NK Rijeka on 26. veljače 2017

Kako je utakmica krenula, činilo se da će biti pravi vatromet golova. Jer manje od sedam minuta trebalo je Rijeci da dođe do vodstva. Josip Mišić opalio je iz daljine i probio domaćeg golmana Čovića.

Nisu gosti ni proslavili vodstvo kako treba, a već ih je stigao šok na drugoj strani. Samo dvije minute nakon gola korner s desne strane sjeo je na glavu Jakova Filipovića koji je pogodio prvi kut za izjednačenje.

Neočekivano (rano) primljeni gol nije pokolebao momčad Matjaža Keka koja je nastavila pritiskati. Gavranovićev je čisti gol na crti u 38. minuti spsasio Bosec, a tri minute potom nije dobro zahvatio loptu glavom nakon ubačaja Vešovića.

Dominaciju s kraja prvog poluvremena Riječani su prenijeli na nastavak i vratili prednost na samom njegovu početku. Gavranović je u 48. minuti tražio Andrijaševića na petercu, a tamo se našao Filipović i zabio još jedan gol, ovaj put u krivu mrežu.

Rijeka je tražila i treći gol za mirniji završetak utakmice, no nije ga pronašla unatoč lijepim prilikama Gorgona i Gavranovića. Inter nije zadavao veće probleme Prskalu pa su na kraju bodovi zasluženo otišli put Kvarnera. Bijeli su još jedan korak bliže povijesnom naslovu prvaka, dok Inter ostaje na osmom mjestu, devet bodova iza prvougroženog Splita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka