Obavijesti

Sport

Komentari 93

Rijeka ne posustaje: Golčina Tomasova za tri boda u Puli

Rijeka ne posustaje: Golčina Tomasova za tri boda u Puli
1

Nogometaši Rijeke zadržali su bodovni priključak za vodećim Dinamom teško izborenom pobjedom na gostovanju kod Istre 1961 (1-0). Gol vrijedan tri boda zabio je Marin Tomasov

VIDEO

Rijeka je preživjela i Aldo Drosinu. Izabranici Matjaža Keka treći put ove sezone svladali su Istru 1961 u Puli 1-0 u vrlo zahtjevnom regionalnom derbiju 27. kola MAXtv Prve lige. Razlika u odnosu na vodeći Dinamo, barem do nedjelje nešto prije 17 sati, kada će završiti ogled "modrih" i Lokomotive na Maksimiru, ponovno je samo dva boda.

- Tipičan derbi, hvala Bogu za nas i tipičan rezultat u posljednje vrijeme. Teška utakmica, kako ti teren omogući da se igra po podu onda to odmah izgleda bolje - rekao je Matjaž Kek i dodao:

- Mogli smo prije riješiti utakmicu, ali mogli smo dobiti gol. Čestitke igračima, veliko hvala našim navijačima. Lijepo je igrati kada te navijači bodre na gostovanju.

Utakmicu je presudio trenutak inspiracije Marina Tomasova. Veznjak koji kuca na vrata reprezentacije ponovno je oduševio sjajnim golom u 52. minuti utakmice, kad je briljantno s 15-ak metara iskosa pogodio suprotni kut. To mu je sedmi gol sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Teško zarađenu prednost Riječani su umalo prosuli u završnici jer je Miral Samardžić u pokušaju izbijanja lopte u 82. minuti pogodio Marcela Heistera. Od napadača žuto-zelenih lopta je umalo završila u mreži, Slovenac ju je izbio u korner. U nastavku akcije dvaput je opasno zapucao Antonio Repić, ali obrana gostiju uspjela se obraniti.

Četvrtom pobjedom u nizu, svaki put jednim golom razlike, Kekovi su kupili mir uoči prve polufinalne utakmice Kupa protiv Slaven Belupa na Rujevici (utorak, 18 sati). U sljedećem kolu prvenstva također su domaćini, dolazi im zaprešićki Inter. Panadićevi izabranici ostali su na devetom mjestu na koje ih je gurnuo Osijek pobjedom nad Interom. Slavonci im bježe dva boda.

MAXtv Prva liga, 27. kolo:

  • Istra 1961 - Rijeka 0-1 (Tomasov 52')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener