Obavijesti

Sport

Komentari 7

Rijeka - Sparta 0-2, u subotu još generalka s Koprom na Rujevici

Rijeka - Sparta 0-2, u subotu još generalka s Koprom na Rujevici
4

Bez Halilovića, Mitrovića i Galešića Rijeka je trpila dominaciju praške Sparte, a u drugom poluvremenu i dozvolila golove u svojoj mreži. Vučkić promašio mega-zicer za vodstvo

VIDEO

Vukčević na stoperu, Ampem na desnom boku, Solano i Galešić ozlijeđeni, Mitrović na odmoru nakon jučerašnjih pola sata protiv Triglava, Halilović tek danas potpisao...

Sa svim tim specifičnostima i još uzevši u obzir snagu protivnika, Rijeka je u austrijskom Villachu doživjela zasluženi poraz 0-2 od praške Sparte i time okončala 12-dnevne pripreme van Kvarnera.

POGLEDAJTE VIDEO Krešić: Krepat ma ne molat

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

Nakon pobjeda nad Brinjem, Radničkim i Triglavom te remija s Bravom dogodio se i prvi poraz nove Rijeke koju prije prvog kola nove HNL sezone u Šibeniku (16. srpnja) još čeka subotnja generalka s Koprom na Rujevici.

Rijeka - Sparta 0-2

Strijelci: 0-1 Kryštof Danek (55'), 2-0 Lukaš Juliš (61', 11m).

Rijeka (3-5-2): Labrović - Pavlović, Krešić, Vukčević - Ampem, Hodža, Selahi, Vrančić, Jurišić - Vučkić, Obregon (još su igrali: Zlomislić, Smolčić, Braut, Lepinjica, Stanić, Alvarez, Liber, Coupland, Karrica, Čevis, Bušnja, Bristrić, Frigan). Trener: Dragan Tadić.

Sparta (4-5-1): Holec - Nielsen, Mejdr, Zeleny, Hancko - Danek, Sadilek, Pešek, Haraslin, Fortelny - Kuchta (još su igrali: Vorel, Vydra, Ryneš, Souček, Karabel, Minchel, Saček, Horak, Vindheim, Vitik, Večerka, Jonaš, Juliš). Trener: Brian Priske, Pedersen.

Sparta je bila bolja momčad, ali najbolju šansu za vodstvo u prvom poluvremenu imali su 'bijeli'. Kapetan Vučkić je, na asistenciju Obregona, u 41. minuti imao loptu na ljevici i prazan gol pred sobom, ali "uspio" je promašiti s desetak metara.

U nastavku nakon deset minuta riječka obrana uzima time-out, a Kryštof Danek ih uredno kažnjava iz blizine pa zabija za 1-0 da bi šest minuta kasnije Krešić skrivio dvojbeni jedanaesterac, a Lukaš Juliš uredno zabio za praških 2-0.

Tadić i Budicin imaju još dosta posla no to je normalna priča deset dana prije početka sezone. Kad zaigra Halilović, formu uhvati Mitrović, a Palikuča dovede stopera/desnog 'beka' i desno 'krilo', Rijeka 22/23 poprimit će svoje konkretne konture i biti u daleko boljim izdanjima nego protiv ljubljanskog Brava i češke Sparte.

Istina, Djurgardens u 2. pretkolu Konferencijske lige na Rujevicu dolazi već za 15 dana, ali Rijeka je u Europi radila i veće senzacije od prolaska protiv švedskih klubova!

Spektakularan HNL transfer: Još jedan bivši 'vatreni' na Rujevici!
Spektakularan HNL transfer: Još jedan bivši 'vatreni' na Rujevici!

Unatoč porazu danas je bio sjajan dan za riječke navijače. Rijekin je igrač i službeno postao jedan od najvećih europskih nogometnih talenata u proteklom desetljeću, Alen Halilović (26).

- Poznajem dobro klub, upoznat sam sa svime jer već sam dugo bio u kontaktu s Rijekom, godinu dana. Dugo smo razgovarali i sad sam tu, sretan i zadovoljan - pričao je bivši igrač Dinama, Barcelone, Milana...

- Razgovarao sam s dosta sadašnjih i bivših igrača Rijeke i svi do jednoga su isključivo hvalili ovaj klub i grad. I oni koji su iz Rijeke osigurali transfer ovog ljeta i oni koji su tu bili pa otišli u prošlim prijelaznim rokovima. Svi redom su mi rekli da su u Rijeci bili sretni, postigli i svoje i klupske ciljeve.

Koliko ste pratili HNL?

- Dosta, baš zbog kontakta s Rijekom koji, kako sam rekao, traje već godinu dana. Prošlu sezonu pratio sam Rijeku i HNL posebno pozorno, više nego ikad. Bila je jako zanimljiva sezona, možda i najbolja u posljednjem desetljeću i to je bio još jedan motiv za vratiti se u hrvatski nogomet.

Slaže se nova riječka momčad.

- Je, čak i poznajem dosta igrača. S nekima sam igrao, neki su mi pak bili protivnici i... Mislim da se stvara jedna jako dobra ekipa. Ovdje je uvijek odlična atmosfera, a sad počinje jedna nova era. I sa novim stručnim stožerom. Inzistirao sam da dođem što ranije da ama baš sve upoznam.

Klupski i osobni ciljevi u sezoni 2022/23.?

- Cilj je da budemo bolji nego prošle sezone - rekao je Alen Halilović za HNK Rijeka TV u svom prvom medijskom istupu kao novi igrač 'nevere s Kvarnera'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica