Sport

Komentari 154

'U Hajdukovoj svlačionici su aktivirali protupožarne aparate, HNS ćemo tražiti naknadu štete'

'U Hajdukovoj svlačionici su aktivirali protupožarne aparate, HNS ćemo tražiti naknadu štete'

U svlačionici Hajduka aktivirana su dva protupožarna aparata iz nepoznatih razloga. Istočna tribina na Rujevici pretrpjela je veća oštećenja, a Rijeka će tražiti nadoknadu štete od HNS-a

Djelatnici policije završili su očevid na Rujevici, koja je bila domaćin finala Hrvatskog kupa u kojem su se susreli Hajduk i Šibenik, a splitska momčad je slavila s 2-0 i osvojila Rabuzinovo sunce.

POGLEDAJTE VIDEO:

Događaj nije prošao bez incidenata. Privedeno je 52 navijača, a Hrvatski nogometni savez pokrenuo je i disciplinski postupak protiv Luke Vuškovića (16) i Marka Livaje (29).

Šteta na Rujevici nakon finala Kupa, navodi Rijeka, iznosi 100.000 eura, a klub očekuje kako će HNS pokriti troškove. Najviše je oštećena istočna tribina na kojoj su bili navijači Hajduka.

- Najveća zabilježena oštećenja i materijalna šteta evidentirana je na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka. U potpunosti je oštećen (polomljen) veći broj sjedalica od čega je dio sjedalica zapaljen i istopljen pomoću pirotehničkih sredstava i dijelova koreografije. Prilikom gorenja zapaljive smjese došlo je do oštećenja armirano betonske konstrukcije. Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, evidentirana su oštećenja travnjaka (1 m x 1 m) nastala uslijed aktiviranja pirotehničkih sredstava (tzv. topovski udar) - stoji u priopćenju rijeke.

Osvrnuli su se i na oštećeni mural 'Zajedno' na kojem su štićenici udruge za sindrom Down - Rijeka 21. 

- Evidentirano je i oštećenje murala kojim je oslikan stadionski ulaz na istočnu tribinu. Radi se o muralu koji je nazvan “Zajedno”, a glavni protagonisti istog su upravo štićenici Udruge za sindrom Down – Rijeka 21. Zbog bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu došlo je do oštećenja odnosno topljenja dijelova umjetne trave i zaštitne mreže na koju su pala pirotehnička sredstva. Po završetku utakmice, prilikom izlaska navijača s istočne tribine, uništen je pano koji prekriva zid tribine dimenzija 15 m x 8 m. Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili smješteni navijači Šibenika, evidentirano je oštećenje manjeg broja sjedalica, te oštećenja sanitarnih čvorova.

Hajduk koristio protupožarne aparate?!

U svlačionici Hajduka iskorištena su dva protupožarna aparata. Nije poznato što se dogodilo tijekom slavlja 'bijelih'.

- Na južnoj i zapadnoj tribini oštećen je manji broj sjedalica, te su u svlačionici koju su koristili igrači HNK Hajduk aktivirana dva protupožarna aparata - kratko je priopćila Rijeka.

Rijeka će poslati zahtjev za nadoknadu štete HNS-u.

- Nakon utakmice je izvršen očevid od strane djelatnika policije, a prema procjeni ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura. HNK Rijeka će podnijeti imovinsko pravni zahtjev zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. Kaznenog zakona zbog materijalne štete koja je nastala prilikom uništenja imovine stadiona. Ovim putem obavještavamo sve naše navijače i pretplatnike da su već u tijeku radovi na uklanjanju navedenih oštećenja, a zahtjev za nadoknadu nastale štete bit će proslijeđen organizatoru utakmice Hrvatskom nogometnom savezu.