Obavijesti

Sport

Komentari 0

Rijeka za 400.000 eura prodala igrača u Dansku

Rijeka za 400.000 eura prodala igrača u Dansku
1

Nova destinacija Filipa Marčića je Midtjylland, klub koji je prošlu sezonu u prvenstvu Danske završio na drugome mjestu i kao četvrtfinalist Kupa

VIDEO

Prošloga ljeta 23-godišnji Filip Marčić je Poljud zamijenio Kantridom i odigrao solidnu sezonu. Imao je i poziv Dinama, ali procijenio je da će se u Rijeci lakše nametnuti. I vjerojatno je pogodio, ove je sezone bio standardan u Dalićevoj koncepciji. Češće na desnom boku, a rjeđe na njegovoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog.
- Sretan sam što sam realizirao transfer i zbog sebe i zbog Rijeke. Na Kantridi sam dobio priliku za dokazivanje i zbog toga sam zahvalan klubu. Novcem koji su zaradili na mojoj prodaji sam se barem malo odužio klubu u kojem mi je bilo vrlo ugodno i lijepo - za SN je rekao Marčić.
U Dansku je trebao otići još zimus, no u posljednji trenutak je propalo. Već je bio u Midtjyllandovu trening kampu, upoznao i grad i sve što ga očekuje, ali tada do transfera nije došlo. No zato jest nekoliko mjeseci poslije. Iako nije čest slučaj da nogometaši iz HNL-a odlaze u Dansku, Marčić misli kako će na sjeveru Europe imati dobru priliku za napredak.
- Liga nije na najvišoj razini, ali skauti iz Njemačke i Francuske pozorno prate dansku ligu i možda primijete i mene. Mislim da je ovo logičan korak u mojoj karijeri - priča Marčić za Sportske.
Zarada od 400.000 eura četvrta je najveća u povijesti Rijeke. Rekord je ove zime postavio novopečeni reprezentativac Manuel Pamić, koji je u Red Bull otišao za milijun eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...