Obavijesti

Sport

Komentari 44

Rijeku u Jadranski derbi vode Dalmatinci! Franko i šef obrane

Rijeku u Jadranski derbi vode Dalmatinci! Franko i šef obrane
7

Simon Rožman peti put vodi Rijeku protiv Hajduka kojeg je u četiri prethodne utakmice pobijedio sva četiri puta. Rijeka je u ludom ritmu, Jadranski derbi joj je sedma utakmica u tri tjedna

VIDEO

Nezadovoljstvo suđenjem, Armada koja bodri svoje na treningu prije utakmice, a skida registracije s kombija splitske momčadi, Rijekin pomoćni trener koji 'špijunira' Hajdukov trening, šansa za potpuno okretanje HNL-tradicije, priča o sucu s kojim Splićani uvijek pobjeđuju...

Tribine će biti prazne, ali atmosfera pred 144. Jadranski derbi koji se od 18 sati i pet minuta igra na Rujevici već se žestoko zagrijava.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova...

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Bijeli i Bili večeras će po 144. jedni na druge. Ukupni omjer je 55-42-47 u korist Hajduka, ali HNL tradicija je skoro 100% izjednačena: 31-24-31, a gol-razlika 115:114 za Hajduk. Večeras će ta HNL tradicija može potpuno okrenuti u riječku korist.

Što se zadnjih devet godina tj. ere Damira Miškovića na čelu Rijeke tiče, priča je žestoko jednosmjerna: u zadnje 32 utakmice samo dvije pobjede Splićana i totalna riječka dominacija.

Slovenac s Rijekine klupe, Simon Rožman, tradiciju stavlja 'na čekanje':

- Tradicija može biti blistavija ili crnija, ali realno, svi mi koji smo unutra znamo kako je svaka utakmica priča za sebe. Pogotovo u ovoj specifičnoj sezoni, punoj razumljivih oscilacija i 'čudnih' rezultata. Tako da ne gledam na tradiciju nego na trenutnu formu - priča Rožman čija momčad u Jadranski derbi ulazi na krilima triler-trijumfa kod Lokomotive:

- Svaka pobjeda daje novu energiju i atmosfera je sigurno bolja nakon trijumfa nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj. Sad smo dobili i "čak" tri dana između dvije utakmice. Jadranski derbi uvijek daje dodatnu emociju, a ja mislim kako će ovaj derbi igrati dvije jednako vrijedne momčadi.

Protivnik?

- Hajduk bodovno nije na razini njihove kvalitete i njihovih želja, ali svima je jasno kako je u pitanju jedna jako dobra momčad koja, u zadnje vrijeme, i jako dobro igra. Nije demagogija. Sve su to činjenice koje nameću razmišljanje kako je pred nama još jedan derbi u kojem će odlučivati: detalji.

Npr?

- Mi moramo smanjiti neforsirane pogreške na minimum, pokazati pravu energiju na terenu, želju da sva tri boda ostanu na Rujevici i vjeru u to da ćemo pobijediti jedan dobri i jaki Hajduk.

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Nogomet se rađa i umire u veznom redu. Tako će, kaže Rožman, biti u kvarnersko-dalmatinskom okršaju.

- Igrači su vratili fokus kakav treba biti. Jako je bitno tko će gospodariti sredinom terena. Sigurno ne smijemo dozvoliti da ta njihovi nedvojbeno kvalitetni napadači dođu u poziciju da nam rade probleme na širokom prostoru. A prema naprijed... Mirnija realizacija. Mi stalno igrom stvaramo prigode, a ako povećamo postotak realizacije onda će to i bodovno biti daleko bolje, na razini na kojoj Rijeka želi biti.

Rijeka na Rujevici u osmom kolu HNL-a igra protiv Hajduka

Da ne živimo pandemijska vremena Rujevica bi bila zaglušujuće navijačko grotlo...

- Strahovito mi je žao zbog toga. Ponekad se čovjek ne može pobjeći od onog osjećaja 'A za koga igramo'? Broje se bodovi osvojeni pred praznim tribinama, igra se svak dva-tri dana... Čudna situacija. Osjećamo mi da su naši navijači uz nas, ali nikako to ne može biti isto kako kad zagrmi puna Rujevica. Jer nitko kao mi nema taj vjetar s tribina u leđa, na našem je stadionu atmosfera s navijačima fantastična. Fali to, bolno fali, ali možemo se samo nadati da će se situacija što prije promijeniti, a u međuvremenu: hvala navijačima koji nam pružaju podršku atmosferom u gradu i preko medija.

Rijeka na Rujevici u osmom kolu HNL-a igra protiv Hajduka

Izostanci?

- Nismo ni na pola prvenstva, moramo biti jako pametni s doziranjem opterećenja jer najgore bi bilo nekoga izgubiti na duže vrijeme. Sigurno će izostati ozlijeđeni Lončar, Velkovski i Nwolokor, a na dan utakmice ću procijeniti stanje dvojice-trojice igrača koji su imali lakše ozljede nakon Lokomotive - rekao je Rožman koji se dosad sa Hajdukom sučelio četiri puta i: sva četiri puta pobijedio.

Sudi Osječanin Dario Bel koji dosad nikad nije dijelio pravdu na Jadranskom derbiju, ali jest triput sudio Hajduku i - sva su tri puta Splićani pobijedili.

Najnovija pojačanja Josip Drmić i Andrija Vukčević 99% neće biti u zapisniku. Predugo njih dvojica nisu igrali da bi ih se tek tako gurnulo u 'fajt'. Dečki treniraju i brzo bi trebali biti spremni za HNL okršaje.

Rijeku bi do trijumfa vrlo lako mogli voditi njeni Dalmatinci, Franko Andrijašević i Nino Galović, a eventualnom pobjedom Bijeli bi Bilima pobjegli na 10 bodova prednosti s dvije utakmice manje!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi