Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Riješio sam kolokvij pa riješio i Cibonu u Draženovom domu!'

'Riješio sam kolokvij pa riješio i Cibonu u Draženovom domu!'
1

KK Zabok je hrvatski košarkaški klub koji nastupa u Prvoj ligi, a posebni su po tome da im pola momčadi čine studenti! E ti studenti su prvo napisali kolokvij pa onda i srušili Cibonu...

VIDEO

Sam značaj Cibone za hrvatsku košarku je nevjerojatan. Kada ušetate u Draženov dom, osjetite taj miris šampiona, miris silnih pobjeda i uspomena koje su cibosi ugradili u tu dvoranu gdje su igrale mnoge svjetske zvijezde.
 
Na tome mjestu Dražen Petrović je rušio mnoge velikane, a kako biste se osjećali da ste košarkaš Zaboka i da pobijedite Cibonu po prvi put u povijesti kluba i to upravo u legendarnom Draženovom domu? Pa kao kralj!

Košarkaši Zaboka su napravili pravu senzaciju i srušili Cibonu (87-82) u 10. kolu hrvatskog prvenstva. Naravno, nije Cibona više na razini kao što je bila prethodnih godina, ali ako takav klub sruše studenti i igrači koji uz košarku imaju i posao, to je onda velika stvar! 

- Krenuli smo dosta impresionirani u utakmicu, ipak Cibona je prvak države i imali smo preveliki respekt prema njima, takvo je bilo cijelo prvo poluvrijeme. Bili smo ukočeni i u strahu,  ali na poluvremenu nas je trener motivirao i rekao da se moramo potući ako ih želimo dobiti. Zaista je nevjerojatno ući u Draženov dom i igrati protiv Cibone koja je kultni klub - priča nam playmaker Zaboka Martin Tuđen (22) koji je na utakmicu došao s - kolokvija! Ukratko, riješio čovjek kolokvij pa onda riješio i Cibonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No nije to ništa novo kod njih. Za klub igraju četiri studenta.

- Nismo nigdje išli slaviti jer je sredina tjedna, imamo jako puno obaveza i baš sad idem s faksa na novi trening. Nas četvorica studiramo. Zvonimir Ćutuk studira pravo, Patrik Jambrović informatiku, Ivan Martinko hrvatski, ja eto politologiju. Patrik studira u Rijeci, ali dolazi na treninge i utakmice. Redovan je student, ali s profesorima se dogovara oko ispita. Baš smo mlada momčad, prosjek nam je 22, 23 godine. Najstariji igrač ima 28 godina - priča Martin.

S pravom možemo reći da su cibose srušili studenti! Ali kako se uopće baviti sportom uz fakultet? E tu je potrebno jako puno organizacije, odricanja i svakodnevnog učenja kako bi bili ravnopravni na svim poljima. Martinu i njegovim suigračima zasad jako dobro ide. 

Predivnu klupsku priču pod dirigentskom palicom trenera Ivana Tomasa (38) podržali su i navijači. Klub ima i navijačku skupinu imena 'Erotic Front Zabok', a u malenu dvoranu u Zaboku se skupi oko 1000 gledatelja skoro pa svaku utakmicu. Bez obzira igrali protiv prvog ili posljednjeg kluba. Tu košarka dobiva puni svoj smisao. Rekli bismo, košarkaška romantika, nešto što je raritet u današnje vrijeme kada se sve pretvorilo u biznis.

Prije nekoliko mjeseci smo KK Zabok slobodno mogli nazivati i KK Tomas jer su u klubu imali tri brata iz loze Tomas! Riječ je o treneru Ivanu Tomasu, bivšem hrvatskom reprezentativcu Marku Tomasu i najmlađem članu obitelji Luki Tomasu. Marko je igrao za klub samo nekoliko utakmica prije odlaska u Tursku, a Luka je dijamant i velika nada Zaboka.

- Luka Tomas je još mlad, ali zaista se vidi da je predodređen za velike stvari. Zaista sjajno igra i ima košarku u genima. Očekujemo od njega da ode u veći klub. A Marko? Na prvu se vidi da je klasa, baš je zvijezda i tolika je ljudima. Odigrao je dvije utakmica za nas, ali nije nas nešto posebno savjetovao. Naravno, najviše se drži brata. 

Klub je u sezonu ušao nešto lošije, zaredali su nekoliko poraza, ali pobjeda protiv Cibone će im dati dodatna krila. Trenutačno su na petom mjestu s četiri pobjede i šest poraza. 

- Nismo mogli ni sanjati ovo, a cilj nam je ostati u prvoj ligi. Naravno, sad ćemo biti i motivirani - zaključio je Martin koji se žurio na trening, a poslije treninga su otišli kod direktora na zasluženu feštu i roštilj.

Realno gledajući, ima li veće injekcije samopouzdanja od pobjede nad Cibonom u Draženovom domu? Rekli bismo da nema. I ako ste još klub koji je sastavljen od studenata, košarkaša koji imaju poslove i tek nekoliko profesionalaca, e, to je onda veliki uspjeh na koji u Zaboku moraju biti ponosni...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet