Obavijesti

Sport

Komentari 1

Rimac: Privilegiran sam, imam najbolje Hrvate i strane igrače

Rimac: Privilegiran sam, imam najbolje Hrvate i strane igrače
1

Pet uzastopnih dvostrukih kruna u domaćim košarkaškim natjecanjima osvojila je Cedevita, a svoju dominaciju potvrdili su na splitskim Gripama, u finalu Kupa svladali su gradskog rivala Cibonu (89-74)

VIDEO

Finale Kupa pripalo je Cedeviti koja je pobijedila Cibonu 89-74 (28-17, 15-23, 21-15, 25-19). Peti je to uzastopni naslov 'vitamina' u Kupu.

Trener Cedevite Slaven Rimac pošteno je priznao kako je privilegiran u odnosu na druge trenere u Hrvatskoj, jer radi u klubu koji ima najbolje hrvatske igrače i najbolje strance.

- Za razliku od drugih kolega više se bavim psihologijom, nego košarkaškim problemima. Izuzetno sam sretan zbog ovog trofeja, jer smo zaokružili jedno kvalitetno razdoblje. Dolazi nam reprezentativna pauza, pa jedna utakmica tjedno, što nam ide na ruku, bit ćemo vrlo motivirani za zavrnicu sezone. Čestitke Ciboni na dobro odigranom turniru, mojim igračima koji su zabili kad je trebalo... Isto tako ne treba zaboraviti da su skoro svi igrači dali svoj obol, i Bošnjak, i Mustapić... koji nisu imali tako veliku minutažu i tako važne uloge - rekao je trener Cedevite.

Pogledajte video:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Cedevita - Cibona 00:52

Rimac je pobjednik kupa bio i kao igrač, i sada kao trener, nema ih previše koji se mogu pohvaliti tim dostignućem. Još su dva trofeja u igri, ABA liga i naslov prvaka.

- U sportu nema nemogućih stvari, gledajući sadašnji nivo nismo kandidati, ali vjerujem da ćemo se za mjesec dana dići i energetski iu obrani i mislim da ćemo se moći potući sa svima. Čeka nas puno rada, pričali smo o planovima, dobro je što smo puno mirniji osvajanjem ovog trofeja, ali ja kao trener imam visoke ambicije i vjerujem da možemo biti još puno bolji - završio je Rimac.

Pogledajte fotogaleriju:

Split: KK Cedevita osvojila Kup Krešimira Ćosića Split: KK Cedevita osvojila Kup Krešimira Ćosića Split: KK Cedevita osvojila Kup Krešimira Ćosića
16
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kapetan Cedevite Andrija Stipanović na dodjelu medalja stigao je s kćerkicom Sarom u naručju.

- Došli smo u Split kao favoriti, ali svejedno je bilo dosta nervoze i iščekivanja. Imamo najbolji roster i zasluženo smo osvojili kup. Vratio sam se u dvoranu u kojoj sam igrao, bio kapetan Splita, ali nisam digao pehar, evo, sada s Cedevitom jesam. Ovaj trofej nam znači puno, ovo je dobro za samopouzdanje u završnici sezone - rekao je centar 'vitamina'.

MVP finala Filip Krušlin koji je zabio sedam trica.

- Sve tri utakmice smo maksimalno ozbiljno shvatili. Taj nam se pristup isplatio. Zapravo smo u pozitivnom tonu otvorili danas utakmicu, oni su se vratili, što je bilo očekivano jer su oni kvalitetna momčad. Mi smo opet vratili prednost u drugom poluvremenu i nismo je ispuštali. Do finala sam imao 4/15 šut za tricu, večeras 7/11. Nisam gubio vjeru i danas mi se 'odčepilo' Zadovoljan sam svojom igrom, no važnije je da smo osvojili kup i dobili dodatno samopouzdanje za zavrnicu sezone - rekao je Cedevitin 'snajperist'.

Trener Cibone Ivan Velić čestitao je protivniku na osvojenom trofeju.

- Zasluženo su slavili. Mi smo odigrali dobar turnir, potrošili smo se maksimalno, dali sve od sebe, kombinirali obrane, mijenjali petorke, ali nije išlo jer ovakvu šutersku večer protivnika nismo mogli nadoknaditi. Bili smo fokusirani na njihove najbolje igrače, ali oni imaju široki roster i iskočili su igrači koji nisu imali važne uloge poput Katića, Murića... Iskoristili su naš pad koncnetracije na početku drugog poluvremena, i kasnije se bilo teško vratiti. Realno, da nam je netko rekao da će ovakva momčad bez stranaca, s Bundovićem, Marićem... parirati Cedeviti i dobro stajati u ABA ligi... Čestitam svojim igračima što su dali sve od sebe - rekao je Velić koji nije previše žalio za porazom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka