Obavijesti

Sport

Komentari 431

Dinamo sam na vrhu! Ristovski debitirao crvenim kartonom, a Oršić je iskoristio poklon Silve

Dinamo sam na vrhu! Ristovski debitirao crvenim kartonom, a Oršić je iskoristio poklon Silve

'Modri' su sami na vrhu HNL-a! Uspio je Dinamo na Maksimiru u odličnoj utakmici slaviti protiv Osijeka (1-0). Bilo je tu svega, pocrvenio je debitant Ristovski, a Osječanima je VAR 'odnio' dva moguća penala

Bio je ovo dvoboj za vrh tablice, ali dosta je još do kraja prvenstva. Istaknuo je i trener gostiju Nenad Bjelica kako ništa neće biti riješeno nakon ovog susreta, a njegova će momčad biti ta koja će loviti prvo mjesto jer je ovom pobjedom Dinamo (1-0) opet sam na vrhu.

Dinamo je ipak daleko najbolji u Hrvatskoj, čudesni Oršić prvo 'skinuo' Hajduk, pa sad Osijek!
Dinamo je ipak daleko najbolji u Hrvatskoj, čudesni Oršić prvo 'skinuo' Hajduk, pa sad Osijek!

Od samog starta su dominirali 'modri', a sve su okrunili u 15. minuti nakon velike greške Igora Silve. Nije dobro primirio loptu desni bek Osijeka, a to je iskoristio Mislav Oršić koji je lagano zabio za vodstvo Dinama.  Nisu se Osječani probudili ni nakon toga, jer su 'modri' u potpunosti dominirali u prvom poluvremenu. Imao je Oršić nešto kasnije priliku 'iz svoje pozicije' s lijeve strane iskosa, ali njegov udarac otišao je malo iznad prečke. 

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

Mogli su 'modri' povećati vodstvo u 32. minuti kad je Ivanušec jako dobro pucao s 11 metara od gola nakon gužve u šesnaestercu, ali Ivica Ivušić je odlično reagirao i spasio svoju momčad. Prvi su pokušaj Osječani imali tek u prvoj minuti sudačke nadoknade kad je pred Livakovića izbio Bohar, ali nije uspio zabiti. U nastavku su se probudili Osječani i krenuli po gol. 

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

No, mogli su ga primiti već u 48. minuti kad je opet Ivanušec odlično pucao, ali ovaj je put pogodio stativu, dok se lopta odbila direktno u ruke Ivušića. A onda kreće šou. Franjić je srušio Kleinheislera u šesnaestercu i sudac Ivan Bebek pokazao je na bijelu točku! No, penala nije bilo. Nije ni bilo upitno je li Franjić napravio prekršaj na Kleinheisleru, tu je sve bilo čisto, ali je u začetku akcije nogometaš Osijeka bio u zaleđu što je sucu Bebeku dojavila VAR soba.

Mamić 'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici
Mamić  'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici

U 62. minuti pak je Lončar odlično pucao glavom nakon ubačaja Bočkaja, ali odlično je obranio Livaković. A tri minute kasnije je Dominik samo sjeo na teren i uhvatio se za preponu, a Zagorac je poslan na zagrijavanje. Nastavio je Livaković, a Dinamo je u posljednjih petnaestak minuta morao igrati s igračem manje. Ristovski je dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton nakon što je srušio Miereza. 

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Osječani su dobili sedam minuta nade jer je bilo materijala u drugom poluvremenu, ali nisu uspjeli zabiti. Mislili su da će u sedmoj minuti nadoknade dobiti penal, ali Bebek je nakon pregleda VAR snimke odlučio da Catherine nije namjerno igrao rukom koja je bila uz tijelo. U posljednjim je sekundama još Livaković odlično obranio šut Ercega i osigurao pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
21. KOLO 17:00 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
15' Oršić
1 : 0
Osijek
Sortiranje događaja
90'+7'

Bebek je išao gledati VAR snimku nakon što je Theophile igrao rukom u šesnaestercu, ali je samo javio 'ruka mu je uz tijelo' i odlučio da Osijek ima prethodno dosuđeni slobodni udarac, a ne penal!

90'+3'

Dobio je Guti žut karton nakon što je 'zaiskrilo' između njega i Ademija. Srušio je Tomelin Petkovića i zasluženo dobio Bebekovu opomenu. 

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao SEDAM minuta nadoknade i nade za Osijek. Zoran Mamić samo je raširio ruke, ali bilo je tu dosta situacija u kojima su igrači ostajali na travi. Žuti je karton prvo dobio Petković, a nakon toga i Guti koji je 'poderao' Petkovića.

88'

Crveni je karton na klupi Dinama dobio pomoćni trener Damir Krznar nakon prigovora, a Bjelica radi dvije zamjene. Izašli su Lončar i Brlek, a ušli su Guti i Lopa.

81'

Luka Ivanušec napravio je sjajan posao i istrčao kontru, uposlio Oršića, ali Mislav nije uspio pogoditi! Mijenja Bjelica u posljednjim minutama utakmice, Ušli su Erceg i Pilj, a izašli Bočkaj i Kleinheisler. Kod Dinama je Stojanović ušao umjesto Franjića.

Komentari 431