Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Rivali su nam prave momčadi, a mi smo nakupina pojedinaca'

'Rivali su nam prave momčadi, a mi smo nakupina pojedinaca'
3

Boston je tvrda irska priča. Boston su fajt i zajedništvo. Boston su Bill Russell i Larry Bird, Kevin McHale i Kevin Garnett... Klase, ali i radnici. I zato pobjednici. Šampioni. Ova generacija Bostona izgleda - nije Boston.

VIDEO

Boston Celtics najtrofejniji su klub u NBA povijesti (17 naslova, Lakersi imaju jedan manje). Klupska legenda, a sada generalni menadžer Danny Ainge već je složio jednu šampionsku generaciju, 2008. sa Garnettom, Pierceom i Allenom.

Zaruke, a ne brak

Navijači su se nadali da je ova, sa Irvingom i Horfordom te oporavljenim Haywardom i mladim tercetom Rozier-Tatum-Brown nova generacija za naslov. Nadao se vjerojatno i Ainge, ali je prije par dana priznao da Celticsi sa Kyriem Irvingom 'nisu sklopili brak nego zaruke' pa najavio da na ljeto planira dovesti nova pojačanja.

NBA: Boston Celtics at Orlando Magic

Boston nije loš, ali peto mjesto Istoka (62,5% učinka) sigurno nije priča kakvoj su se Kelti nadali. Trebali su biti kraljevi Istoka, glavni rivali prvacima Warriorsima, nova zlatna generacija.

Ali... Nešto je žešće trulo u klubu koji je pojam uspjeha i osvajanja naslova. Potvrdio je to iskusni Marcus Morris (29) koji je pred kamerama NBC-a bez pardona i dijagnosticirao problem i ponudio barem privremeno rješenje.

Bit će ovo jako duga sezona

- Gledam druge momčadi i vidim zajedništvo. Vidim užitak ako cijelom timu ide dobro neovisno o tome tko je te večeri najbolji, vidim kolegijalnost. Igraju zajedno, igraju da bi pobijedili. Onda pogledam nas i vidim... Nakupinu pojedinaca - 'hladno' je izjavio Morris.

Pa prst uperio prema onima koje je ranije prozvao i najbolji igrač Bostona, Kyrie Irving. Prema mladim asovima:

- Završili su trejdovi, 'ajmo sad misliti na košarku, a? 'Ajmo igrati za pobjedu momčadi u kojoj smo samo jedan od kotačića. Ne znam može li to ovaj Boston jer da bi se išlo na naslov to znači maknuti svaki pojedini ego u stranu, to znači zaboraviti na sve osim titule i žrtvovati bilo kakav inidividualni cilj za više dobro, za Boston.

NBA: Oklahoma City Thunder at Boston Celtics

Kad je 'izrecitirao recept' ponudio je i svoje predviđanje po tom pitanju... Nije veselo!

- Nemamo mi taj pristup. Premekani smo. Ne uživamo u napornom momčadskom radu. Nit' smo jaki kao momčad, niti uživamo u momčadskom duhu. Bit će ovo jako duga sezona - rekao je Marcus Morris nakon poraza od Clippersa pa sa 'zgužvanom facom' odšetao u svlačionicu.

U toj su utakmici Celticsi vodili 28 razlike, a na kraju: izgubili devet razlike! Kod kuće. Od momčadi koja je par dana ranije ostala bez najboljeg igrača (Tobias Harris trejdan je u Philadelphiju). I još im se ozlijedio Kyrie Irving.

Ovaj Boston - nije Boston

Boston nikad nije bio glamour kakav nudi Kalifornija (Lakersi, Warriorsi, Clippersi) ili 'easy-going' stil sa juga (Houston, Dallas, Miami). Boston je tvrda irska priča. Boston su fajt i zajedništvo.

Boston su Bill Russell i Larry Bird, Kevin McHale i Kevin Garnett... Klase, ali i radnici. Pa su postali pobjednici. To ih je odvelo do statusa najveće momčad u povijesti NBA lige, a možda i najvećeg kluba u povijesti sporta. Celticsi su mentalitetom uvijek bili šampioni.

Ova generacija Bostona izgleda - nije Boston.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub