Obavijesti

Sport

Komentari 8

Robert Kovač: U Europi mi možemo dosta napraviti...

Robert Kovač: U Europi mi možemo dosta napraviti...
1

Ušli smo u Europsku ligu i sada moramo skupljati samopouzdanje pobjedama na početku, rekao je iskusni branič koji se oporavio od ozljede gležnja

VIDEO

Iduće godine smo 300% u Ligi prvaka, milom ili silom. Pa nisam doveo Kovača, Papadopoulosa i Cufrea da igraju HNL, rekao je Zdravko Mamić. I ima pravo, prejaka su to imena da bi ih se dovodilo za okršaje s Istrom, Međimurjem i Lokomotivom. No dvojica od ove trojice ove sezone nisu odigrali ni minute u borbi za Ligu prvaka, čak ni na putu do Europske lige. Pap je igrao, Cufre došao prekasno, a Robert Kovač je - gledao. Ozljedio se na prijateljskoj utakmici protiv Steaue i sjeo na tribine.
- Brzina oporavka ovisit će o njegovoj toleranciji na bol - rekli su tada liječnici. Prošlo je dva mjeseca i bol je konačno prestala.
- U potpunosti sam spreman. Igrat ću prvu utakmicu nakon reprezentativne stanke - najavio je Robert za Dinamovu službenu stranicu. Posljednjih desetak dana trenirao je s Miljenkom Rakom, no nije želio previše riskirati niti se forsirati.
- I bez mene smo ušli u Europsku ligu i to me veseli. Veliki je uspjeh ući u skupinu jedne ovakve lige, trebali bi uživati u dobroj atmosferi - misli Kovač. No atmosfera nije baš idealna, u Edinburgu se svašta događalo.
- Malo su se dečki možda i opustili nakon visoke pobjede u Zagrebu, ali idemo dalje, treba zaboraviti na tu lošu epizodu. Sve je to sastavni dio života jednog kluba - rekao je 35-godišnji branič. Zdrav i spreman, zajedno s Bišćanom, Cufreom i Lovrenom, trebao bi činiti temelj modre momčadi u utakmicama u skupini Europske lige. Protivnici su Ajax, Anderlech i Temišvar.
- Protivnici su nezgodni, ali ja vjerujem u ovu momčad. Dobra smo momčad, možemo puno napraviti - kaže Kovač i dodaje:
- Start je najvažniji. Krenemo li pobjedom, samopouzdanje će narasti i odmah će biti lakše igrati protiv sljedećeg protivnika. Ali moramo stalno na umu imati kvalitetu protivnika.
Osim što je najiskusniji igrač Dinama, Robert Kovač je i kapetan reprezentacije. Nije ga bilo u Minsku, nema da i dalje.
- U Minsku se vratilo samopouzdanje, a mislim da bi u istom ritmu mogli nastaviti i u sljedećim utakmicama. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem da ćemo se boriti i izboriti put na SP - kaže Robert.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu