Obavijesti

Sport

Komentari 49

Robi: Zaljubljen sam u Barcu, a Messi je najbolji svih vremena

Robi: Zaljubljen sam u Barcu, a Messi je najbolji svih vremena
1

Bilo bi puno bolje da postoji treći klub. Dinamo u Hrvatskoj dominira više od 10 godina i Hajduk ne može do daha, rekao je Robert Prosinečki u intervjuu za Telegraf

VIDEO

Roberta Prosinečkog u 19.30 sati čeka najveća utakmica trenerske karijere, njegova Crvena zvezda brani 2-0 prednost iz prve utakmice polufinala Kupa protiv Partizana. 

- O penalima ne mislim. Očekujem prolaz jer imamo veliku prednost. Ako dođe do penala, je.. ga onda.

Žuti se raspričao i o toj utakmici, ali i o stanju u hrvatskom nogometu. Počeo je s Dinamom u Ligi prvaka.

- Dinamo se osramotio, ali igrali su s ekipama kao što su Real, Lyon i Ajax. Može svatko od njih izgubiti po dvije utakmice, a kamoli Dinamo. Ja tako gledam. Mi bismo voljeli parirati Realu, ali je nemoguće. APOEL ima manji budžet, ali Ivan Jovanović radi četiri godine u klubu! To je ozbiljan kontinuitet i ništa im nije došlo preko noći. Četiri godine igra s istom ekipom. Četiri godine su zajedno, rade i stvaraju! I poslije četiri godine vide se rezultati. A možda bi dobio otkaz i prošle godinu dana da APOEL prije tri sezone nije eliminirao Zvezdu u produžecima. Nogomet traži vrijeme i strpljenje - rekao je za telegraf.rs.

Za primjer je dao Barcelonu.

- Treba kontinuiteta, a Barcelona je najbolji primjer, 25 godina radi i stvara na isti način. I poslije 25 godina ubire plodove. Napravili su sistem, model i selekciju i sada se vide rezultati. To je sistem koji se razvijao na omladinskoj školi. Svaka selekcija Barce u mlađim kategorijama igra isti sistem kao prva momčad. Kada treneru treba zadnji vezni, on ga samo prebaci iz omladinskog pogona. I što je najvažnije, ne mora ga učiti što i kako da igra, jer taj igra na isti način od kada je poniknuo i lako će se uklopiti. Na treneru je samo da odluči ima li igrač kvalitetu. Ono što nemaju u školi, imaju financijsku moć da nadoknade kupnjom. Nema desnog beka? Nije problem, 35 milijuna za Danija Alvesa!

U katalonski klub je, po vlastitim riječima, zaljubljen.

- Protiv Barcelone se ne može igrati. Ja sam zaljubljen u Barcelone i mislim da svi koji vole nogomet jedva čekaju da pogledaju meč Barcelone. To je došlo do savršenstva. I kada su sve to doveli do toga, doveli su jednog igrača koji je to sve zaokružio i koji je jagoda na šlagu. To je Messi! Može netko pobijediti Barcu i može i ona kiksati, ali u dvije utakmice ih je gotovo nemoguće poraziti. Pobijedi ih nekad Real, namuči ih Arsenal, ali to je vrlo rijetko.

Žali što u Hrvatskoj dominira Dinamo, a osim Hajduka, nema trećeg jakog kluba.

- Loše je to! Bilo bi puno bolje da postoji treći klub. Dinamo u Hrvatskoj dominira više od 10 godina i Hajduk ne može do daha. Uz svu to financijsku potporu koju Dinamo ima, Zdravko Mamić radi fantastičan posao s omladinskom školom. Lansirali su Modrića, Eduarda, Ćorluku, Vukojevića, Vrdoljaka, Lovrena za otprilike 70 milijuna eura. I sada imaju izvanredne talentirane igrače, Badelj, Vrsaljko, Kovačić, i njih će također prodati za velike novce. Također, imaju i sjajnu skaut službu. Kovačića su kao klinca našli u Austriji i doveli ga u Dinamo. Rade sjajno!

On ne bi imao ništa protiv regionalne nogometne lige.

- Mora se igrati za nešto. Vrlo jednostavno. Na početku bi bilo puno emocija i adrenalina. Ali, već nakon dvije godine bi se svi zapitali 'zašto ovo igramo, ako nemamo nikakve koristi'. Mora se igrati za nešto, za mjesto u Ligi prvaka ili nešto slično.

Robi je za kraj i dao mišljenje o najboljem igraču svih vremena.

- Najbolji suigrač s kojim sam igrao je Ronaldo. Onaj stari Ronaldo. Pravi. Zuba! A, pokraj Ronalda, izdvojio bih Savićevića. Najbolji danas su Messi i Ronaldo i to je sjajno. Možda bi bilo malo glupo da svi navijamo za Mesija, a da nema Ronalda. Ali, moje mišljenje je da se nikada u povijesti nije rodio igrač kao Messi. Ni Pele, ni Maradona... Neke od njih sam gledao, neke nisam. Ali, mislim da je Messi najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji SP s Argentinom, onda će se to i potvrditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu