Obavijesti

Sport

Komentari 10

Roddickov oproštaj u suzama: Prvi put ne znam otkud početi

Roddickov oproštaj u suzama: Prvi put ne znam otkud početi
11

Američki tenisač Andy Roddick oprostio se od profesionalnog tenisa. Na US Openu je izgubio od Del Potra. Oprostio se tamo gdje je osvojio jedini Grand Slam karijere

VIDEO

Crna bejzbolska kapa sakrivala mu je suze u očima dok je odlazio sa stadiona Flushing Meadows na US Openu. Torba s reketima bila mu je preko ramena, a uz njega su hodali članovi obitelji. Skinuo je torbu i bacio je u parkirani kombi ispred stadiona. Više mu neće trebati.

- Prvi put ne znam što bih rekao, gdje bih počeo... Ovo je bilo poput sna. Sretan sam i zadovoljan i nadam se da ću jednoga dana opet doći ovdje i sve vas vidjeti - rekao je američki tenisač Andy Roddick (30) kojem je osmina finala US Opena bio posljednji meč karijere.

Najavio je to Andy na svoj 30. rođendan, na konferenciji za novinare na US Openu. Nitko nije znao da će Roddick igrati svoj posljednji turnir u karijeri. 

-  Dečki su sve bolji i nisam siguran da se više mogu nositi s njima. I dalje volim ovaj sport, ali došao je kraj tome da to radim profesionalno - rekao je tada Amerikanac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protiv Juana Martina Del Potra u osmini finala nije išlo. Roddick je bio u zanosu i tako je osvojio prvi set. No kad je izgubio drugi u tie breaku, bilo je gotovo. Raspao se. Del Potro je s lakoćom slavio i poslao Roddicka u mirovinu.

- Hvala svima, mom timu, mojoj obitelji... - pričao je Roddick na kraju meča dok je njegova supruga Brooklyn Decker plakala na tribinama.

- Ovaj tjedan osjećao sam se kao da ponovno imam 12 godina. Kao da se igram u parku. Bilo je zabavno - dodao je Andy.

Odlazi Amerikanac s 32 osvojena ATP turnira u karijeri među kojima je i naslov na US Openu 2003., njegov jedini Grand Slam u karijeri. Znakovito je da se Andy oprostio baš na tom turniru...

Htio je odustati od tenisa sa 17 godina

Gubio je od svakoga i bio je na rubu da odustane od tenisa. Imao je samo 17 godina. Njegov trener Tarik Benhabiles uspio ga je nagovoriti da ipak pokuša još jednom. Andy Roddick završio je te 1999. godine kao 6. junior svijeta. Već je sljedeće godine bio prvi junior svijeta. 

U juniorskim danima pamtit će ga Mario Ančić. Roddick ga je dobio u finalu Australian Opena. Roddick je kao junior osvojio i US Open. Krasio ga je ubojiti servis i jaki forehand.

Bijes i šala na terenu

Andy Roddick poznat je po svom kratkom fitilju. Često plane u sekundi vrijeđajući uglavnom suce. Tako je na Australian Openu 2008. godine napao suca Emmanuela Josepha.

- Ti si idiot! Djeco, ostanite u školi da ne biste postali suci - vikao je tada Amerikanac.

No kako se ljutio, tako se znao i dobro našaliti. Često je zabavljao publiku i navijače, a bio je i pravi sportaš i uvijek je čestitao kad je netko bio bolji od njega.

US Open, tenisači, osmina finala:

Del Potro (7) – Roddick (20) 6-7(1), 7-6(1), 6-2, 6-4

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram