Obavijesti

Sport

Komentari 9

Rodeš, Vidović, Kolega: Netko od njih bit će Ivičin nasljednik

Rodeš, Vidović, Kolega: Netko od njih bit će Ivičin nasljednik
2

Ovo više nije slučajno. U Madonni su zablistala dvojica Hrvata - Rodeš je bio sedmi, Vidović 18... A sad na Sljemenu imamo tri vozača u drugoj vožnji. Netko će naslijediti mentora Ivicu Kostelića

VIDEO

Jedan je doktor skijanja i njegovo ime je Ivica Kostelić. Svjetski prvak iz Saint Moritza, osvajač velikog kristalnog globusa i četiri puta srebrni s Olimpijskih igara najveće je ime muškog hrvatskog skijanja i pitanje je kada će ga netko nadići.

No, kada Ivica Kostelić pod svoju palicu uzme skupinu hrvatskih skijaša i svoje veliko znanje i iskustvo podijeli s budućim naraštajima... E, onda možemo govoriti o nasljedniku njegovog velikog sportskog imena. 

I njegov rad se automatski prepoznaje. Pa ipak je drugačije kada si Istok Rodeš, Matej Vidović ili Elias Kolega i treniraš s Ivicom.

Magični hrvatski trojac ostvario je sjajne rezultate na sljemenskoj utrci i ušao u drugu vožnju. 

Istok Rodeš

Zagreb:  Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

Skijanjem ga je zarazio tata Mario Rodeš (55), strastveni alpinist. Nekoliko puta bio je i na Himalaji. Sina je na skije prvi put stavio u dobi od dvije godine. Zbog očevih ekspedicija dobio je ime Istok. Jedini je Hrvat u povijesti koji je pobijedio na Topolinu, neslužbenom Svjetskom prvenstvu za klince, a 2016. osvojio je Svjetsko juniorsko prvenstvo u slalomu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:40

Najbolji rezultat do sada u karijeri mu je sedmo mjesto u Madonni di Campiglio gdje je startao sa startnim brojem 66. Visok je 184 centimetra, ima 22 godine i dolazi iz Varaždina.

Matej Vidović

Zagreb: Matej Vidović u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

Rođeni Zagrepčanin ima 25 godina i rezultat karijere mu je 18. mjesto iz Madonne di Campiglio. Na skije je stao s četiri godine, a bio je trostruki prvak Hrvatske i ukupni prvak Europskog kupa u slalomu.

Strašno je napredovao od 2018. kada je osvojio prve vodove u Svjetskom kupu, a ovo bi mogao biti drugi tjedan u nizu u kojem bi osvajao bodove.

U Sljemenskoj utrci prvi put je 'sudjelovao' kao dio tima Ivice Kostelića i Dalibora Šamšala 2011. godine kada je Ivica završio drugi iza Andrea Myhrera. Iduće sezone, nakon što je prešao u seniorsku reprezentaciju, ostvario je i prvi nastup u utrci Svjetskog kupa na Sljemenu.

Nevjerojatna slučajnost je za njegove nastupe u finskom Leviju. Tada je prvi put nastupio u Europskom kupu i završio je 31., za samo pet stotinki pobjegla mu je druga vožnja. Prije dvije godine tamo je vozio i prvu utrku Svjetskog kupa te završio, pogađate, 31. Ovoga puta s tri stotinke zaostatka za mjestom koje vodi u drugu vožnju.

A 2017. u Leviju je - pogodite koji? Još jednom 31., ovaj put stotinku kratak za ulazak u drugu vožnju. U 2018. napokon je uspio, ušao je u drugu vožnju kao 30. i završio 21. Osvojio je prve bodove.

Elias Kolega

Zagreb: Matej Vidović u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

On i njegov brat Samuel su projekt Ante Kostelića. Preuzeo je brigu o njima prije dvije godine, a s Kostelićima su često trenirali na Mljetu te prolazili iste vježbe kao i Ivica.

- Elias je inteligentan i srčan, a mlađi Samuel je vrhunski talent. Na Mljetu je srušio sve moje rekorde - rekao je Ivica Kostelić jednom prilikom.

Elias je bio brončani na juniorskom Svjetskom prvenstvu onda kada je Rodeš osvojio zlato.

Braća su s otoka Ugljana iz mjesta Kali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu