Obavijesti

Sport

Komentari 58

Roger veliki? Ma kakvi! Roger najveći! Uskoro opet broj 1?!

Roger veliki? Ma kakvi! Roger najveći! Uskoro opet broj 1?!
8

Pred Federerom je prvi nastup na zemlji nakon dvije godine. Igrat će sljedeći mjesec u Madridu, a potom i na Roland Garrosu, prvi put nakon 2015. godine i poraza od sunarodnjaka Wawrinke u četvrtfinalu

VIDEO

Na leđima 37 godina, a na terenu - kao mladić.

Roger Federer osvojio je Miami pobjedom protiv Johna Isnera 6-1, 6-4, a to je bilo toliko impresivno da ponekad morate dvaput provjeriti statističke podatke da se uvjerite da netko nije možda pogriješio, toliko nerealno izgledaju njegove brojke.

Postotak poena nakon prvog servisa? 100 posto. Da, čudesni Švicarac protiv Isnera je osvojio svih 20 poena nakon prvog servisa, ispustio je samo tri na drugom servisu i uzeo svoj 101. naslov u karijeri, 28. naslov Masters serije 1000.

Prvi put nakon dvije godine Federer će igrati zemljani dio sezone.

I to u vrhunskoj formi.

Tennis: Miami Open

Prvi je put osvojio turnir Masters serije 1000 nakon Šangaja 2017. godine, a nakon poraza od grčke zvijezde u usponu, Stefanosa Tsitsipasa u 4. kolu Australian Opena, ušao je u tri finala zaredom osvojivši dva turnira.

Pobjedom u Miamiju Federer je na ATP ljestvici 'Race to London', turniru na kojem će na kraju godine igrati osam najboljih, prešao u vodstvo ispred Novaka Đokovića!

Na trećem mjestu je Rafa Nadal. 

Što se tiče regularne ATP ljestvice, Federer je na 4. mjestu, ali nije nemoguće da se vrati na prvo mjesto koje je posljednji put držao nakon osvajanja Australian Opena 2018. godine. Na toj regularnoj ljestvici Đoković vodi ispred Nadala, Zverev je treći, a Federer četvrti. No Roger ima realne šanse da opet bude svjetski broj 1.

Nekoliko razloga je za to.

Prvi je forma, drugi je Novak Đoković. Nije to onaj tenisač koji je proteklih godina vladao svjetskim tenisom, ni izbliza. Ispao je Novak dvaput i to prilično rano na Indian Wellsu i u Miamiju i ne izgleda kao čovjek koji može zadržati broj 1. 

Treći razlog je Rafa Nadal. Španjolac se povukao iz Miamija zbog ozljede, upitno je kakva je situacija s koljenom, a stiže naporna zemljana sezona na kojoj Nadal brani hrpu bodova osvojenih prošle godine. I tu je velika šansa za Rogera. 

Ako Federer u sljedećim mjesecima zadrži ovu razinu forme, nije nemoguće da opet bude broj 1. Kako je izabrao igrati zemljani dio sezone, u sljedeća dva mjeseca mogao bi skupiti više bodova na zemljanim turnirima nego u zadnje dvije godine.

Tennis: Miami Open

Sljedeći mjesec je turnir u Madridu na kojem Roger planira igrati, a potom i Roland Garros koji počinje kraljem svibnja i na konem bi Federer također trebao igrati, prvi put nakon 2015. godine, kad je izgubio u četvrtfinalu od Stana Wawrinke.

Veliki Roger je na 20 Grand Slam titula, a Roland Garros osvajao je samo jedanput, 2009. godine u finalu je dobio Robina Söderlinga. Njegove brojke govore same za sebe. Lani je Federer postao najstariji broj 1 u svijetu tenisa, otkako je uvedena ATP ljestvica 1973. godine. Imao je 36 godina i sad lovi svoj rekord.

Točno 10 godina od osvajanja Roland Garrosa...

Već je najveći svih vremena, ali sad više ne igra za rekorde, igra za svoj gušt. I u 37. godini opet lovi svjetski broj 1. 

Čudesno...

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića