Obavijesti

Sport

Komentari 29

Roland Garros: Antonio Veić preko Davidenka do Nadala

Roland Garros: Antonio Veić preko Davidenka do Nadala
1

Malo je tko Veiću davao šanse uoči ovog dvoboja, ali pokazao je protiv 30. igrača svijeta veliku srčanost, borbenost i kvalitetu, te je na kraju slavio nakon tri sata i 20

VIDEO

Hrvatski tenisač Antonio Veić došao je do najvećeg uspjeha u svojoj karijeri plasmanom u 3. kolo Roland Garrosa. Trenutno 227. igrač svijeta savladao je u 2. kolu Rusa Nikolaja Davidenka 3-6, 6-2, 7-5, 3-6, 6-1...

Malo je tko Veiću davao šanse uoči ovog dvoboja, ali 23-godišnji Lošinjanin pokazao je protiv 30. igrača svijeta veliku srčanost, borbenost i kvalitetu, te je na kraju slavio nakon tri sata i 19 minuta igre.

Veić je Davidenku oduzimao servis čak deset puta, od čega tri puta u petom, odlučujućem setu. Svoj je početni udarac izgubio sedam puta. Ukupno je hrvatski tenisač imao više winnera (43-41) i manje neforsiranih pogrešaka (37-47), te je u potpunosti zaslužio trijumf protiv nekad trećeg igrača svijeta i dvostrukog polufinalista Roland Garrosa (2005. i 2007.).

Veiću je ovo premijerni nastup na Roland Garrosu i ukupno drugi na Grand Slam turnirima (prvi je put zaigrao na Australian Openu prošle godine, op.a.), a nastup u glavnom turniru izborio je kroz kvalifikacije. U 1. kolu je imao olakšan posao budući mu je kod njegovog vodstva 4-6, 6-3, 6-2, 3-1 Urugvajac Pablo Cuevas predao zbog ozljede, ali protiv Davidenka nije bilo otegotnih okolnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Veić je tako kompletirao sjajan dan hrvatskih predstavnika na French Openu budući je ranije plasman u 3. kolo izborio i Ivan Ljubičić pobjedom nad Samom Querreyjem.

Obojica preostalih hrvatskih predstavnika u istom su djelu ždrijeba i teoretski je moguć njihov sraz u osmini finala, makar su pred obojicom vrlo teške španjolske prepreke. Veiću je protivnik u 3. kolu najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal, a Ljubičiću Fernando Verdasco.

Roland Garros, tenisači, 2. kolo:

Veić - Davidenko (28) 3-6, 6-2, 7-5, 3-6, 6-1

Ljubičić - Querrey (24) 7-6(4), 6-4, 6-4

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića