Obavijesti

Sport

Komentari 0

Roma ima novog gazdu, opet je Amerikanac šerif Vječnog grada

Roma ima novog gazdu, opet je Amerikanac šerif Vječnog grada

Nakon američkog Talijana Jamesa Pallotte u Vječnom gradu dobili su klasičnog teksaškog šerifa, Dana Friedkina 'teškog' oko četiri milijarde dolara koji je za kupovinu 'Vučice' iskrcao gotovo 600 milijuna eura

VIDEO

Sa sedam brežuljaka službeno je potvrđena vijest o postignutom dogovoru između aktualnog vlasnika Rome Jamesa Pallotte i Dana Friedkina, američkog poduzetnika, oko prodaje kluba za iznos od gotovo 600 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliko rimsko srce, pomažu u cijeloj Europi

Pokretanje videa...

Roma, nestala djeca 00:20

'AS Roma potvrđuje da je sinoć postignut dogovor između AS Roma SPV LLC, većinskog dioničara AS Roma SpA, i Friedkin Grupe za prodaju kluba. Ugovori su potpisani u srijedu navečer, a vrijednost se procjenjuje na oko 591 milijun eura', piše u objavi kluba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Romom je od 2012. predsjedao američki biznismen James Pallotta, koji je dvije godine kasnije posjedovao sve dionice kluba.

Novi vlasnik Dan Friedkin ima 54 godine, na čelu je holdinga koji okuplja desetak tvrtki, a posebno je aktivan u prodaji automobila i hotela, sa sjedištem u Houstonu u Teksasu. Prema Forbesu, njegovo se bogatstvo procjenjuje na nešto više od četiri milijarde dolara (3,6 milijardi eura), što ga čini 504. najbogatijim čovjekom na svijetu.

Bivši vlasnik Pallotta (Talijan koji je bogatstvo zaradio u SAD) bio je vrlo nepopularan kod navijača jer Roma nije osvojila ništa pod njegovim predsjedništvom, a mnogi vrijedni igrači poput Salaha, Alissona, Marquinhosa, Nainggolana... Prodani su kako bi se sanirali dugovi.

Veliki projekt Pallotte bila je izgradnja novog stadiona na jugu Rima, pokrenut 2012. godine, ali kasni zbog pravnih i birokratskih pitanja pa izgradnja nije ni započela. Nakon američkog Talijana u Vječnom gradu sad su dobili klasičnog teksaškog šerifa.

Roma večeras (četvrtak, 18 sati i 55 minuta) u derbiju osmine-finala protiv Seville traži prolaz u četvrt-završnicu Europske lige. Naravno, sa našim Nikolom Kalinićem kao jednim od kandidata za mjesto u napadu 'Vučice'.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića