Sport

Komentari 2

Roma pomogla pronaći petero nestale djece u Europi i Africi!

Roma pomogla pronaći petero nestale djece u Europi i Africi!

Društvene mreže klub iz Vječnoga grada ne koristi samo za vlastitu promociju. Uz pomoć 'Vučice' pronađeno je dvoje nestale djece u Keniji, dječak iz Belgije i dvije engleske tinejdžerke

AS Roma društvene mreže ne koristi samo za vlastitu promociju. Uz pomoć 'Vučice' pronađeno je dvoje nestale djece u Keniji, dječak iz Belgije i dvije engleske tinejdžerke!

- Imamo 16 milijuna pratitelja na društvenim mrežama pa smo ljetos odlučili uz naše najčitanije objave, one o transferima, uključiti i video isječke o nestaloj djeci sa svim podacima koji mogu pomoći da se dječica pronađu - priča Paul Rogers, jedan od čelnika kluba iz "vječnog grada", pa pojašnjava:

- Na društvenim mrežama nogomet prečesto nosi toksične reakcije, a mi smo bili uvjereni da možemo napraviti antitezu toj negativi, pokrenuti dobru priču bez navijačkog predznaka.

Peter Boxell je otac koji pati više od tri desetljeća. Njegov je 15-godišnji sin Lee nestao prije 31 godinu i na žalost nikad nije pronađen, ali navijač Sutton Uniteda oduševljen je rimskom nogometnom plemenitošću:

- Tko spasi život samo jednom djetetu kao da je spasio cijeli svijet, a Roma je pomogla spasiti pet života. To je ne-vje-ro-ja-tno! Njihova je ideja briljantna, a efekti neopisivo divni.

Roma je na svojim Twitter, Facebook, YouTube, Instagram i ostalim profilima, na brojnim svjetskim jezicima u 72 različita video isječka objavila informacije o 109-oro nestale djece i tinejdžera u 12 zemalja.

Impresivno humana inicijativa ne staje: 25. svibnja je Međunarodni dan nestale djece i Roma sprema kampanju da joj se, ako ne ranije, tada pridruže i drugi klubovi.

Paul Rogers kaže:

- Roma je pomogla pronaći petoro djece, a zamislite koliko bi dobra učinili kada bi nam se pridružili klubovi kao što su Man United, Barcelona, Liverpool...!

Najčitaniji članci