Obavijesti

Sport

Komentari 33

Roma srušila Juve; Ćaleta-Car dobio drugi crveni protiv Lyona

Roma srušila Juve; Ćaleta-Car dobio drugi crveni protiv Lyona
2

Florenzi i Džeko su golovima s 2-0 slomili Juventus koji je ranije osigurao naslov prvaka. Staroj dami nije mogao pomoći ni Cristiano Ronaldo. Marija Mandžukića nije bilo zbog ozljede

VIDEO

U derbiju 36. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpijskom stadionu u Rimu svladala Juventus sa 2-0 (0-0).

Oba gola Rimljani su postigli u završnici dvoboja, prvoga u 79. minuti kada je Florenzi poentirao nakon odlične akcije Undera i Džeke, a drugoga u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Under u brzom protunapadu proigrao Džeku koji je potvrdio pobjedu.

Ante Ćorić ostao je na klupi Rome, dok Mario Mandžukić zbog ozljede nije konkurirao za nastup kod Juventusa.

Juventus je još ranije osigurao osmi uzastopni naslov prvaka sa 89 bodova, 13 više od drugog Napolija koji je sa 2-1 (0-0) kao gost svladao SPAL, dok se Roma bodovno izjednačila s Milanom na petom mjestu sa 62 boda. Bod više, ali i utakmicu manje ima četvrti Inter, koji će u ponedjeljak ugostiti posljednji Chievo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ranije u nedjelju su Udinese i Empoli ostvarili važne pobjede borbi za ostanak, Udinese, kojega vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor svladao je otpisani Frosinone sa 3-1 (3-0), dok je Empoli bio bolji od Sampdorije u Đenovi sa 2-1 (0-0).

Udinese je pitanje pobjednika riješio u prvih 45 minuta preko Okake (11, 45) i Samira (41), a na konačnih 3-1 smanjio je Dionisi (85).

U Đenovi je Empoli, za koji je čitavu utakmicu odigrao Marko Pajač, poveo sa 2-0 golovima Fariasa (56) i Di Lorenza (75), a poraz Sampdorije ublažio je prvi strijelac lige Quagliarella (90+2-11m).

Udinese je sada 16. na ljestvici sa 37 bodova, jednim više od 17. Genoe, a dva više od 18. Empolija, koji se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Torino je preokretom svladao Sassuolo sa 3-2 (1-1) i osnažio svoje izglede za igranjem u Europi sljedeće sezone. Gosti su dva puta vodili preko Bourabije (27) i Lirole (71), ali domaći su osvojili tri boda s dva gola Belottija (56, 82) i jednim Zaze (81).

Torino je sada šesti sa 60 bodova, dva manje od petog Milana, ali jednim više od sedme Rome i dva više od osmog Lazija.

Duje nervozan kad igra protiv Lyona

U derbiju 36. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na gostovanju pobijedio Marseille sa 3-0, a od 67. minute domaćin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Duje Ćaleta-Car.

Gnaly Maxwell Cornet je doveo Lyon u vodstvo u 24. minuti, a ključni trenutak utakmice dogodio se u 67. minuti kada je mladi hrvatski reprezentativac zaradio drugi crveni karton ove sezone. Zanimljivo, i prvog je dobio protiv Lyona u njihovom prvom susretu ove sezone.

U dvoboju igranom 23. rujna prošle godine, kojeg je Lyon dobio sa 4-2, Ćaleta-Car je isključen u 83. minuti nakon što je kao posljednji igrač obrane faulirao Traorea. I ovoga puta je 'pocrvenio' zbog iste pogreške. Kao zadnji igrač obrane oborio je Martina Terriera.

S igračem više Lyon je u 84. minuti zabio za 2-0 i riješio pitanje pobjednika, a pogodak je postigao Moussa Dembele. Točku na i stavio je Cornet u 86. minuti svojim drugim golom na utakmici.

U ranije odigranom susretu nogometaši Lillea stigli su nadomak osiguranja druge pozicije zahvaljujući minimalnoj 1-0 domaćoj pobjedi protiv Bordeauxa. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Remy u 27. minuti.

Drugi Lille sada ima 72 boda, šest više od trećeg Lyona koji drži posljednju poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. "Lavove" može tješiti što imaju četiri boda više od St Etiennea dva kola prije kraja prvenstva.

Hrvatski veznjak Toma Bašić igrao je za Bordeaux, koji je 14. sa 38 bodova, do 71. minute.

Ranije u nedjelju su Rennes i Guingamp odigrali 1-1, pa su gosti izgubili sve izglede za ostanak u ligi. U sudačkoj nadoknadi Thuram je promašio kazneni udarac koji bi Guingampu zadržao izglede za očuvanje prvoligaškoj statusa.

Posljednji Guingamp ima 26 bodova, nedostižnih sedam manje od 17. Monaca i 18. Caena.

Na ljestvici vodi PSG sa 88 bodova, Lile ima 72 boda, Lyon 66, a St Etienne 62. Slijede Montpellier (58), Marseille (55), Nica (53)..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi