Obavijesti

Sport

Komentari 11

Romao čudom preživio masakr, a golman 'izdao' Panathinaikos

Romao čudom preživio masakr, a golman 'izdao' Panathinaikos
1

Mehdi Carcela-Gonzalez već je igrao protiv Kekove Rijeke 2014. - sa Standardom ih je u Liegeu pobijedio 2-0. Nakon toga kupila ga je Benfica, ali nije se proslavio

VIDEO

Dobra vijest za Rijeku - Olympiacos je praktički potpuno druga momčad od ona koja je u listopadu 2015. pobijedila Dinamo na Maksimiru, kasnije i u Pireju, a prije toga pobijedila je i Arsenal usred Londona. Nema više onog krupnog centarfora Ideyea, koji je zabio na Maksimiru. Kasnije je otišao u kineski Tianjin.

Od zadnjeg reda tu je još samo bek Elabdellaoui. Svi ostali su novi, uključujući i dva zadnja vezna. Trener Marco Silva sad je na klupi Watforda i u prvom kolu je iznenadio Liverpool (3-3).

No, glavna figura Olympiacosa i dalje je Fortounis, arhitekt one pobjede nad Arsenalom u Londonu.

Nevjerojatnu životnu priču ima Olympiacosov Togoanac Romao. On je 2010. bio u 'autobusu smrti' togoanske reprezentacije, ali je nekim čudom preživio. Tu je sad cijeli niz nikad ostvarenih talenata njemačkog (Marko Marin), ali i belgijskog nogometa (Mehdi Carcela-Gonzalez). No, u svakom slučaju, Olympiacos se - barem na papiru - čini nešto slabijim nego što je bio prije dvije godine protiv Dinama.

Ovo su njihovih, najvjerojatnije, prvih 11.

Stefanos Kapino (23 godine - golman) - Panathinaikosovi navijači mu nikad neće oprostiti 'izdaju'

Do svoje 23. godine prvi golman Olympiacosa već je branio u dva najveća grčka kluba, devet puta i za grčku reprezentaciju, otišao u Bundesligu pa se vratio - u 'krivi klub'. Naime, Kapino je bio dijete Panathinaikosa. Od 15. godine branio je za kadete "zelenih" pa se kroz juniore probio u prvu momčad i kao supertalent debitirao u prvoj ligi s nepunih 17 godina. Pratili su ga Inter, Arsenal, Manchester United... Sve je bio dogovorio s Napolijem, ali je transfer propao u zadnji čas pa je završio u Bundesligi, u Mainzu. No tamo je bio pričuva Lorisu Kariusu, današnjem golmanu Liverpoola, pa se odlučio vratiti kući. Na užas navijača Panathinaikosa, potpisao je za Olympiacos.

Omar Elabdellaoui (25 godina - desni bek)

Norveški reprezentativac marokanskoga porijekla lani je bio na posudbi u Hull Cityju, ali su "tigrovi" ispali iz lige pa se vratio u Pirej. Inače, igrao desnog beka za Norvešku u debaklu Nike Kovača i Vatrenih. Sjećate se, ono kad su nas razbili 2-0 pa je Kovač nakon toga dobio nogu.

Jagoš Vuković (28 godina - desni stoper)

Dijete Crvene zvezde, poslan na posudbu u Rad odakle je još 2009. otišao u veliki PSV. No tamo je razočarao, svega desetak nastupa u gotovo četiri godine. Zato se vratio u Srbiju, ali ne u Zvezdu nego u Vojvodinu.
- Neću u Zvezdu! Dali su me Radu za 'vreću krumpira'! - rekao je tada Vuković, koji je nakon dobrih igara u Vojvodini završio u turskom Konyasporu pa u Olympiacosu. Izborio je mjesto u prvih 11.

Panagiotis Retsos (19 godina - lijevi stoper)

Projekt kluba i jedan od najvećih grčkih talenata. Nakon samo 18 utakmica za klub iz Pireja, vrijednost mu se procjenjuje se na 15-20 milijuna € i kad bude odlazio vjerojatno će biti najskuplji igrač u povijesti kluba. Rekord drži Luka Milivojević, za kojeg je Crystal Palace platio 15 milijuna eura prošlog siječnja. Retsosa navodno pomno prati veliki Juventus.

Hrvoje Milić (28 godina - lijevi bek)

Ivo Čagalj/PIXSELL

Nema sumnje da će biti posebno napaljen na Rijeku, s kojom u dresu Hajduka baš i nema ugodna iskustva iz HNL-a. Uvijek ofenzivni Milić mogao bi stvarati velike probleme Rijeci budući da na njegovoj strani više nema Ristovskog.

Romao (33 godine - zadnji vezni)

Preživio masakr na Afričkom kupu nacija 2010. godine, kad su maskirani napadači u Angoli izrešetali autobus reprezentacije Toga. Tri osobe su ubijene - pomoćni trener, vozač busa i TV komentator - a devet ih je ranjeno. Golman reprezentacije dobio je metak u trbuh i više nikad nije zaigrao nogomet. Romao je imao sreće, nije ni okrznut.

Guillaume Gillet (33 godine - zadnji vezni)

Jedini gol za Belgiju zabio je Hrvatskoj, 2012. godine u remiju 1-1 u Bruxellesu. Sedam godina igrao je za Anderlecht, između ostalog i protiv Dinama u Europskoj ligi kad je Slepička zabio za pobjedu modrih 0-1 u Bruxellesu. U Olympiacos stigao ovog ljeta.

Marco Marin (28 godine - ofenzivni vezni)

Kao klinac bio je njemačka senzacija, reprezentativac na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi sa samo 21 godinom... Kupio ga je Chelsea, ali na posudbama u Sevilli, Anderlechtu i Fiorentini potpuno je razočarao. Nije zabio niti gola! Prošle godine stigao je u Olympiacos iz Trabzonspora, gdje se polako vratio u život. Ako ništa drugo, zabio je dva gola u turskoj ligi. On je neka njemačka varijanta Anasa Sharbinija, ajmo to tako reći. Sve zna o nogometu, ali...

Kostas Fortounis (24 godine - srednji vezni)

Tko je gledao Olympiacos i Dinamo prije dvije godine, sve mu je jasno. Prva zvijezda Olympiacosa i standardni grčki reprezentativac. U Olympiacos je stigao prije tri godine iz druge njemačke lige, iz Kaiserslauterna, i od tada zabio 32 gola i još 24 puta asistirao. Sigurno najvažniji igrač Besnika Hasija.

Mehdi Carcela-Gonzalez (28 godina - ofenzivni vezni)

Već je igrao protiv Kekove Rijeke 2014. - sa Standardom ih je u Liegeu pobijedio 2-0. Nakon toga kupila ga je Benfica, ali nije se proslavio pa je preko Granade završio u Olympiacosu.

Ben (28 godina - centarfor)

Punim imenom El Fardou Ben Nabouhane, ovaj je 173 centimetra visoki napadač reprezentativac otočne državice Komori. Lani je zabio devet golova na posudbi u Panionisu. Uništio je Partizan u Beogradu s dva gola u prošlom kolu kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima