Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ronaldinha pustili na slobodu, ali prijeti mu 5 godina zatvora!

Ronaldinha pustili na slobodu, ali prijeti mu 5 godina zatvora!
7

Legendarni nogometaš "propjevao" je na davanju iskaza pa su ga odlučili pustiti da se brani sa slobode. U tužiteljstvu sumnjaju da je žrtva organizirane bande koja radi lažne dokumente

VIDEO

Bivši najbolji nogometaš svijeta Ronaldinho (39) i njegov brat Roberto (49) pušteni su da se brane sa slobode nakon davanja iskaza u glavnom gradu Paragvaja Asunciónu u srijedu, izvijestila je tamošnja policija.

Dvojac je uspio ući u zemlju dan ranije koristeći lažnu putovnicu, što su Paragvajci, nedugo nakon veličanstvenog dočeka u Asunciónu, i otkrili pa ga priveli u jednom hotelu u kojem je trebao odsjesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:28

Ronaldinho je davao iskaz na tužiteljstvu sedam sati i surađivao s istražiteljima tako što je otkrio informacije o onima koji su mu poklonili falsificirane dokumente. U Paragvaju sumnjaju da se radi o dobro uhodanoj skupini koja se tako bavi organiziranim kriminalom.

- Nije znao da su dokumenti lažni. U putovnici stoji da mu je narodnost naturalizirani Paragvajac, a on to očito nije. Odgovorni se moraju privesti pravdi. Ronaldinho će ostati u državi dok god to bude potrebno - objasnio je odvjetnik megazvijezde Ricardo Preda.

Ronaldinho: Nisam kriv jer sam putovnicu samo dobio kao dar!
Ronaldinho: Nisam kriv jer sam putovnicu samo dobio kao dar!

No to ne znači da će se Ronaldinho i njegov brat izvući nekažnjeni. Prema paragvajskim zakonima, za korištenje lažnih dokumenata prijeti im do pet godina zatvora. Ipak, čini se kako će se zbog suradnje izvući s lakšom, samo novčanom kaznom. Uhićena su dvojica Paragvajaca i jedan Brazilac koji se sumnjiče za izradu lažnih dokumenata.

- Predlažemo da plati kaznu, a na sudu je da odluči hoće li to prihvatiti i kolika bi kazna bila. Istraga je još u početnoj fazi, skupljamo puno podataka, identificirali smo nekoliko osumnjičenih i vidjet ćemo u idućim danima kako će se sve razvijati. Želimo znati tko je još dio ove kriminalne bande - rekao je tužitelj Federico Delfino.

Kako je propao Ronaldinho: Od sambe do bankrota i zatvora...
Kako je propao Ronaldinho: Od sambe do bankrota i zatvora...

Ronaldinho je u Asunción došao na poziv vlasnika jednog kasina kako bi promovirao projekt o zdravlju među djecom i predstavio svoju novu knjigu "Životni genij".

No on i njegov brat nisu smjeli napustiti Brazil jer su krajem 2018. kažnjeni oduzimanjem putovnica zbog bespravne gradnje platforme za ribolov na zaštićenom području jezera Guaíba još 2015. Dokumenti su im oduzeti jer nisu platili 2,5 milijuna dolara kazne, ali o tome očito nisu marili kad su odlučili skoknuti do Paragvaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu