Obavijesti

Sport

Komentari 43

Ronaldo: Francuska je favorit, ali bili smo i mi protiv Grčke

Ronaldo: Francuska je favorit, ali bili smo i mi protiv Grčke
1

Nakon 50 odigranih susreta stigli smo do same završnice Europskog prvenstva. U nedjelju u 21 sati na stadionu Stade de France za naslov prvaka Europe borit će se Francuska i Portugal

VIDEO

Francuzi će u nedjelju igrati svoje treće finale na europskim prvenstvima, a Portugal drugo. Francuzi za sada imaju 100-postotan učinak - dva finala, dva naslova (1984, 2000), dok je portugalska vrsta u svom jedinom euro-finalu doživjela poraz (2004). Zanimljivo, Francuska je oba naslova osvojila kada je u polufinalu pobijedila Portugal. Sada mogu i do treće titule i to ponovo preko Portugalaca. No, ovoga puta u finalu.

Francuzi bi se novom krunom pridružili Španjolskoj i Njemačkoj, rekorderima sa po tri europske titule, dok Portugal lovi svoj prvi europski naslov čime bi postao deseti europski prvak.

Francuze predvodi Antoine Griezmann, vodeći strijelac prvenstva sa šest golova, dok će na drugoj strani stajati ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo koji je na ovom prvenstvu već oborio dva rekorda, a lovi još jedan. Postao je nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (20), te prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva.

Ukoliko postigne gol u finalu postat će i najbolji strijelac europskih prvenstava svih vremena. Trenutačno dijeli vrh ljestvice s Francuzem Michelom Platinijem, obojica imaju po devet golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mnogo mi znači finale. To je nešto o čemu sam dugo sanjao. Želim nešto osvojiti s reprezentacijom jer sam sve dostigao na klupskom i individualnom nivou. Cijela zemlja stoji iza nas i vjeruje da možemo do trofeja - poručio je Ronaldo.

Zvijezda portugalske vrste i 'Kraljevskog kluba' smatra kako je Francuska favorit uoči finala.

- Međutim, i mi smo bili favoriti 2004. protiv Grčke, pa znate kako je sve završilo. Vjerujem u našu pobjedu - kazao je Ronaldo.

Optimističan je i kapetan francuske vrste golman Hugo Lloris.

- Do sada je ovo bila lijepa priča, a bit će još bolja ako će imati sretan kraj. Nije sve savršeno, možemo igrati još bolje i nadam se kako će to biti baš u finalu - kazao je Lloris.

Francuski izbornik Didier Deschamps je kao igrač osvojio svjetski (1998) i europski (2000) naslov. Sada može do europske krune i kao izbornik.

- Deschamps je arhitekt ove momčadi. On je vratio vjeru igračima usprkos svim problemima koje smo imali. Donio nam je smirenost i kvalitetan rad. On nikada ne odustaje i vratio je francuski nogomet na ispravan put - dodao je golman 'tricolora' i Tottenhama.

Deschamps je kao kapetan vodio i Marseille do europskog naslova 1993. godine, a kao trener i Monaco do finala Lige prvaka 2004.

- Ispred mene je najvažnija utakmica u trenerskoj karijeri. Pritisak je strašan, no svi mi živimo za ovakve trenutke. Jedino mi je žao što ne mogu igrati, na terenu je ipak lakše - kazao je Deschamps sa smiješkom. 

Francuski strateg nema problema s izostancima, dok je važna vijest za Portugal povratak Pepea koji je odradio zadnji trening i po svemu sudeći vraća se u sastav.

- Za francuske medije je pobjednik već poznat. Mi smo izgubili. Ali mogli bi se iznenaditi. Nema većeg zadovoljstva nego boriti se na ovako velikom natjecanju za svoju zemlju - kazao je portugalski izbornik Fernando Santos.

Finalni susret sudit će 41-godišnji Englez Mark Clattenburg.  To je još jedno veliko priznanje za Clattenburga, koji je u svibnju sudio finale Lige prvaka, te finale engleskog FA kupa. Također, on je tek drugi sudac koji je u istoj godini sudio finale Eura i Lige prvaka. Godine 2012. to je uspjelo Portugalcu Pedru Proenci. Clattenburg je međunarodni sudac od 2007. godine, a na Euru u Francuskoj dosad je sudio tri utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener