Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ronaldo je bio korak od Cityja. A onda ga je nazvao Ferguson

Ronaldo je bio korak od Cityja. A onda ga je nazvao Ferguson

'Nemoj ići u City. Vrati se doma, dođi u United', navodno je Sir Alex Ferguson rekao Cristianu Ronaldu. I nakon toga se sve preokrenulo. Portugalac je odbio Guardiolu pa nedugo nakon toga potpisao s Unitedom

VIDEO

Kada je imao 20 godina i igrao u Manchester Unitedu, Cristiano Ronaldo (36) ostao je bez oca Jose Dinisa Aveira. Njegov odlazak ostavio je strašnu rupu u Ronaldovu životu. Otac mu je imao problema s alkoholom i nije bio u najboljim odnosima s njim, ali htio je da bude ponosan na njega kada postane najbolji na svijetu. Htio je njegovu podršku, da ga vuče u teškim trenucima, da ga savjetuje i pruži mu očinsku ljubav.

Pokretanje videa...

Juventus slavi trofej kupa 00:47

Životne okolnosti to su mu uskratile, no u njegovom životu pojavila se osoba koju smatra drugim ocem. To je legendarni Sir Alex Ferguson (79). U nekoliko navrata Portugalac je legendarnog Škota označio kao osobu od najvećeg povjerenja i osobu koja je zaslužna za njegovu veličanstvenu karijeru. Plakali su jedan drugome u zagrljaju nakon što su osvojili Ligu prvaka 2008. godine, plakali su i nakon što je Ronaldo s Real Madridom 2013. godine izbacio Fergusona i United iz Lige prvaka, a legendarni Škot bio je uz njega i 2016. godine, u najemotivnijem trenutku Ronaldove karijere.

Soccer - Alex Ferguson Filer

Portugal je tada na Stade de France pobijedio Francusku i osvojio Europsko prvenstvo. Dok je prilazio tribinama po svoju medalju, prišao mu je netko i potapšao ga po leđima. Bio je to Sir Alex Ferguson, a Ronaldo mu je istog trenutka skočio u zagrljaj. Kada je podignuo trofej, legendarni trener gledao ga je s ogromnim ponosom u očima, kao kada otac vidi sina kako prvi put samostalno vozi bicikl.

Uvijek je bilo ogromno poštovanje među njima, Ferguson je imao veliki utjecaj na Portugalca, njegove riječi upija i gleda ga kao idola, a upravo je to presudilo zašto Ronaldo nije potpisao za Manchester City.

Cristiano Ronaldo se vratio nakon 12 godina u Manchester United i potpisao ugovor na dvije godine, no do četvrtka posliijepodne činilo se kako će pojačati redove mrskog rivala Manchester Cityja. Juve je tražio 30 milijuna eura, to 'građanima' nije nikakav problem, no odjednom je sve propalo preko noći. City se povukao iz pregovora, a ubrzo smo doznali i zašto. Svoje prste u tome imao je legendarni Ferguson. Poziv koji je promijenio sve. 

Kada je čuo da je njegov ljubimac na korak od Cityja, legendarnom treneru nije bilo svejedno. Odmah je uzeo mobitel u ruke, upisao Ronaldov broj i nazvao ga. Kako pišu engleski mediji, savjetovao mu je da odbije City i da dođe doma u svoj United. Kada mu je to njegov mentor rekao, nije dvaput razmišljao. Nazvao je Guardiolu i rekao kako ništa od transfera. 

Soccer - Alex Ferguson Filer

Nakon toga su se intenzivirali pregovori 'crvenih vragova' i njegovog agenta Jorgea Mendesa, a Portugalca sada samo koračić dijeli od povratka na Old Trafford. Juventus i dalje traži 30 milijuna eura, no United je to spreman platiti. A to znači kako ćemo nakon 12 godina Cristiana opet gledati u klubu s kojim je osvojio tri Premier lige, jednu Ligu prvaka te zabio 118 golova u 292 utakmice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu