Sport

Komentari 36

Pogledajte Ronaldov izraz lica: Saznao da neće dobiti nagradu

Pogledajte Ronaldov izraz lica: Saznao da neće dobiti nagradu

Na dodjeli prestižne FIFA-ine nagrade 'The Best', Ronaldo je namrgođen i prekriženih ruku sjedio dok je gledao Infantina kako ulazi prostoriju i čestita Lewandowskom na osvojenoj nagradi

Na dodjeli nagrade FIFA 'The Best', Cristiano Ronaldo nije mogao sakriti kiseli izraz lica u trenutku kada je za najboljeg igrača na svijetu u 2020. godinu proglašen Robert Lewandowski (32).

POGLEDAJTE VIDEO: Lewandowski u Japanu

Ronaldo je osvojio prestižnu nagradu u 2016. i 2017. godini, a sada je propustio priliku za osvajanjem iste treći put.

Luka Modrić je 2018. godine okrunjen nagradom najboljeg nogometaša dok je bivšoj zvijezdi Real Madrida 2019. godine nagradu uzeo Lionel Messi.

Poljski nogometaš je od ljeta 2014. godine igrač Bayern Münchena na poziciji napadača. Lewandowski je zabio 60 golova u samo 52 utakmice što je 20 više od bilo kojeg drugog igrača u ligi petice.

Lewa je s Bayernom osvojio sve što je mogao, te je slavio u konkurenciji u kojoj su još bili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Unatoč tome što je znao da je Poljak najveći favorit za osvajanje nagrade, Ronaldo je izgledao prilično pokislo nakon što je pročitano ime Roberta Lewandowskog.

firo: 28.11.2020, football, Bundesliga 1, season 2020/2021, Borussia Monchengladbach, Gladbach - FC Schalke 04

Predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino otputovao je u München kako bi ga iznenadio i uručio mu nagradu. Oni su putem videolinka bili u prijenosu, a sve su to pratili Ronaldo i Messi.

Kada je Infantino ušao u prostoriju bilo je jasno da je Lewandowski pobjednik jer se nasmijao, ali ono što su mnogi zapazili je Ronaldova reakcija kojem nije bilo nimalo ugodno.

Ronaldo je sjedio namrgođen prekriženih ruku, a razočaranje na svom licu nije mogao sakriti.

Puškaš nagradu za najbolji gol osvojio je Son Heung-Min i to onaj protiv Burnleyja prošle sezone.

Manuel Neuer najbolji je golman u 2020. godini, a Jurgen Klopp uzeo je nagradu za najboljeg trenera.