Obavijesti

Sport

Komentari 27

Rooney je potpisao za Everton: Čim su se javili, pristao sam...

Rooney je potpisao za Everton: Čim su se javili, pristao sam...
6

Pokazao je ambiciju i pobjednički mentalitet. On voli Everton i jako se želio vratiti. Ima 31 godinu i ne sumnjam u njegove kvalitete, kaže Ronald Koeman o novom pojačanju Evertona

VIDEO

Wayne Rooney vratio se u svoj dječački klub Everton nakon 13 godina u Manchester Unitedu. Nakon što je Romelu Lukaku za 75 milijuna eura otišao u drugom smjeru, Rooney (31) je zgotovio prelazak u Everton.

Engleski je napadač napustio Goodison Park 2004. za 25,6 milijuna funti, a vraća se za navodnih deset milijuna funti. Prije Rooneyja, Ronald Koeman momčad je pojačao skupim igračima poput Jordana Pickforda, Micheala Keanea, Davyja Klaassena i Sandra Ramireza.

Rooney je bio kapetan Uniteda, naosvajao se trofeja na Old Traffordu, a prošle je sezone izgubio mjesto u Mourinhovoj momčadi.

- Pokazao je ambiciju i pobjednički mentalitet i drago nam je da se vratio. On voli Everton i jako se želio vratiti. Ima 31 godinu i ne sumnjam u njegove kvalitete - rekao je Koeman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Doista osjećam da klub ide u pravom smjeru, dovodi prave igrače i osvojiti neki trofej bio bi vrh. Sjajan je osjećaj vratiti se, jako sam uzbuđen, jedva čekam da upoznam sve i zaigram - rekao je Rooney za klupsku stranicu.

- Već vidim kako će mi prva utakmica biti emotivna i radujem se. Nisam se vratio samo zato što je to klub za koji navijam, u kojem sam igrao, nego zato što osjećam da možemo uspjeti.

- Znam da će na meni biti pritisak, ali spreman sam. Još se i novi stadion gradi... Doista je dobro vrijeme biti igrač i navijač Evertona!

- A ionako već godinama govorim da ukoliko napustim Manchester United, mogu otići samo u Everton, ni jedan drugi premijerligaški klub. I otkako se Everton javio da je zainteresiran, rekao sam menadžeru neka ode k njima i dogovori se - zaključio je.

Mourinho: Rooney mi je rekao da želi ići

Nakon što je Wayne Rooney potpisao za Everton, brzo se javio José Mourinho, njegov dosadašnji trener.

- Nije tajna da sam dugo bio Wayneov obožavatelj, bio je uzoran profesionalac i ostat će u povijesnim knjigama kluba.

- Nikad nije lako vidjeti odličnog igrača kako igra manje nego što bi htio, ali ja mu nisam mogao stajati na putu kad je zatražio da se vrati u Everton. Njegovo iskustvo, usredotočenost i odlučnost će nam nedostajati, želim mu sve najbolje.

#FarewellToALegend Wayne Rooney is leaving Manchester United to return to Everton: http://manutd.co/vU Thank you, Wayne, from all of us.

Posted by Manchester United on 9. srpnja 2017

Lijepim se riječima od kapetana oprostio i direktor Manchester Uniteda Ed Woodward:

- Wayne je sjajno služio Unitedu otkako je stigao kao dolazeći talent, eksplozivni tinejdžer.

- Tko bi zaboravio debi iz bajke hat-trickom protiv Fenerbahčea, spektakularne škarice protiv Cityja i nebrojene pobjedonosne golove. No, nakon duge rasprave, klub je odlučio prihvatiti njegovu želju da se vrati u klub iz djetinjstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener