Obavijesti

Sport

Komentari 3

Rora: Jackie je prije finala pitao 'gdje je taj Zagreb, što je to Dinamo'. Mislio je da će lako...

Rora: Jackie je prije finala pitao 'gdje je taj Zagreb, što je to Dinamo'. Mislio je da će lako...

Bivši engleski reprezentativac Jack Charlton, osvajač naslova svjetskog prvaka 1966. godine, preminuo je u dobi od 85 godina. S Leedsom je igrao protiv Dinama u finalu Kupa velesajamskih gradova 1967. godine

VIDEO

Stariji brat, Bobby Charlton, koji je preminuo u subotu, bio je jedan od najpopularnijih engleskih nogometaša. Mlađi, Jackie, bio je jedan od najboljih braniča u povijesti Engleske. Cijelu igračku karijeru proveo je u samo jednom klubu - Leedsu. Bila je to strašna momčad koja se 1967. u finalu Kupa velesajamskih gradova sastala protiv Dinama. 

- Prije prve utakmice u Zagrebu, Jackie je bio bahat pa je govorio "gdje je taj Zagreb, tko je taj Dinamo"...  Dobro se sjećam njegovih riječi i stava. Mislio je da će lako s nama, da će nas pobijediti bez problema. No brzo je promijenio mišljenje - prisjeća se Krasnodar Rora, jedan od najboljih igrača te Dinamove generacije, koji je umro 2020. godine.

FILE PHOTO: Funeral of Gordon Banks

U prvom susretu Dinamo je pobijedio 2-0, a onda se krenulo na uzvrat. Leeds je stiskao, no utakmica je završila 0-0. I Dinamo je osvojio europski trofej.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon uzvrata, prišao je svima i čestitao nam. Rekao je da smo sjajna momčad i da smo zasluženo osvojili Kup velesajamskih gradova. Shvatio je protiv kakve je momčadi i igrača igrao. Iako, sjećam se da nas je žestoko podcjenjivao, gledao nas je s visoka - kaže Rora.

Zagreb: U HNK održana svečana akademija Zagrebačkog nogometnog saveza

U Leeds Unitedu igrao je od 1952. do 1973. godine i skupio 762 utakmice. Osvojio je naslov prvaka Engleske 1969. godine, FA Kup 1972. i dva Kupa velesajamskih gradova (1968, 1971). 

- Bio je odličan stoper, naravno, nije bio bratova klasa, ali svatko tko igra za prvaka svijeta i za takav jaki Leeds je bio klasa... Ali, ostalo mi je u sjećanju ta njegova arogancija. Nije znao što ga čeka u Zagrebu, pa zbog toga i je izjavljivao takve stvari ali je na kraju ispao pravi sportaš i svima nam pružio ruku - zaključio je Rora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića