Obavijesti

Sport

Komentari 35

Ruiz: 'Joshua, okončat ću ti karijeru u saudijskoj pustinji'!

Ruiz: 'Joshua, okončat ću ti karijeru u saudijskoj pustinji'!
6

'Najprije sam ga u New Yorku skinuo sa svjetskog trona, a sada sam pristao na revanš u kojem ću mu usred arapske pustinjske okončati karijeru!', poručuje Ruiz Joshui s kojim se opet bori 7. prosinca

VIDEO

Američki Meksikanac Andy Ruiz Jr senzacionalno je srušio velikog šampiona Anthonyja Joshuu 1. lipnja ove godine u njujorškom Madison Square Gardenu.

Britanac je tražio protivnike, neki su otpadali zbog padanja na doping kontroli, a Joshua (29 god) je pao kad ga je debeljuškasti Ruiz poslao na pod premda je trebao biti tek nešto popunjenija vreća za napucavanje koja je na borbu pristala u zadnji tren. Na kraju je postao boksački šampion koji urla od sreće okićen sa četiri pojasa svjetskog prvaka.

Boxing - Madison Square Garden

Padaš u pustinji, kralju!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Publika je, naravno, uživala u senzaciji i jedva čeka uzvrat, promotori su namirisali novu veliku zaradu pa požurili sa organizacijom novog sudara Joshue i Ruiza. Kad je početkom ovog mjeseca izgledalo da je sve dogovoreno Ruiz (29 god) je povukao potez posljedično vezan uz svoj novi status.

Hladno je promotorima rekao "Može, ali za više love nego što nudite" pa se nasmijan okrenuo i otišao čekati novu ponudu. Izgleda da su organizatori pristali Ruizu dati veći dio kolača nego što je prvotno ponuđeno jer sam je Meksikanac javno objavio kako on i Joshua opet izlaze u ring u još jednog borbi za svjetskog prvaka i to 7. prosinca u gradu Diriyahu u Saudijskoj Arabiji!

- Kralja sam 1. srpnja izbacio s trona pa ispisao povijest postavši prvi meksičko-američki prvak svijeta u teškoj kategoriji. Sada se radujem što ću mu u pustinji: okončati karijeru! Demonstrirat ću veličinu meksičkog boksa i u Saudijskoj Arabiji - napisao je Andy Ruiz Jr uz plakat najave boksačkog obračuna u zemlji proroka Muhameda, dan nakon blagdana Sv. Nikole.

Vraćam titulu, sretniče

Ruiz je svoje WBA, IBF, WBO i IBO titule htio braniti u svom Meksiku (baš kao što će njegov sunarodnjak Mario Heredia u noći sa subote na nedjelju od 04:15 u Hermosillu boksati protiv našeg Filipa Hrgovića), ali promotor Hearn objasnio je da Ruiz nema pravo biranja lokacije jer se toga odrekao u prvotnom ugovoru koji mu je omogućio da uopće uđe u kombinaciju lova na svjetski naslov.

Boxing - Madison Square Garden

And Ruiz Jr, tvrde američki izvori, nije trenirao dva mjeseca nakon što je u New Yorku srušio Joshuu, a britanski kolege javljaju da se Englez već žestoko priprema za revanš.

- U prvom mu je meču pomoglo samo to što mu je prošao jedan-jedini sretni udarac koji u sportu kao što je boks može presuditi meč. Sad slijedi revanš u, kako je on to kaže, 'pustinjskoj prašini', ali nebitno je gdje ćemo se boriti. Svejedno je gdje će nam postaviti ring: ovaj put ja vraćam stvari na svoje mjesto i opet uzimam svjetske pojaseve u četiri kategorije - rekao je Anthony Joshua.

Boxing - Madison Square Garden Boxing - Madison Square Garden
FILE PHOTO: Anthony Joshua v Andy Ruiz Jr - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka