Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rukometašicama na putu do zlata stoje neporažena Srbija

Rukometašicama na putu do zlata stoje neporažena Srbija
1

Naše glavne igračice odmorile su se protiv Tunisa koji nas je razbio, no za danas se očekuje kompletna i apsolutno motivirana postava. Srbija je dosad bez poraza...

VIDEO

Uvjerljiv poraz od Tunisa odjeknuo je u hrvatskim medijima, a negdje se spominju i riječi 'sramota' i 'blamaža', no jedno je sigurno: Poraz nije bio neočekivan. U najavi za tu utakmicu smo pisali da se naše nisu nešto specijalno pripremale za utakmicu, Canjuga ih je oslobodio pregleda kazeta i dogovora taktike, a uz to je i odmorio najvažnije igračice. 

Srećom, poraz od 12 razlike nije ugrozio nastup u polufinalu, a iako se po medijima spominje kako je to strašno psihički utjecalo na samopouzdanje naših igračica, informacije iz našeg tabora govore nam da to nije točno. 

- Prije utakmice smo odlučili da ćemo odmarati udarnu postavu, prije svega Sonju Bašić, Lanu Franković, Žanu Čović i Natašu Janković jer nemoguće je izdržati četiri utakmice u ritmu kakvog smo imali i s obranom koja je bila naš zaštitni znak - objasnio je Canjuga razloge poraza. 

Protiv Tunisa je Canjuga očekivano odmorio udarne igle, a priliku su dobile Kapitanović i Vidović te Andrea Čović. Žana Čović i Milanović Litre su odmarale s obzirom na probleme koje imaju, no za danas će sigurno biti spremne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tunižanke su već nakon 7 minuta stvorile značajniju prednost. Često je bilo tri razlike, no u zadnjih 10 minuta prvog poluvremena zabijaju 10 golova na naša 3 i praktički rješavaju utakmicu s odličnih 75% iskorištenih napada. Obrana nam je djelovala jako loše. Toumi i Chebbah su uglavnom ostajale neblokirane u vanjskom šutu iz kojeg smo dobili 8 golova. Greške u napadu Tunižanke su također znale kazniti zabivši nam 7 kontri iz 9 pokušaja. 

U postavi su u nekim trenucima igrala tri lijeva krila, Pongrac je jedina bila na svojoj poziciji od spomenutih krila, Ivana Milić igrala je na poziciji srednjeg, a Ekatarina Nemaškalo na poziciji desnog krila. 

- Do 22. minute i rezultata 12:11 sve je još bilo koliko toliko izjednačeno jer su do tada u igri bile glavne igračice Bašić, Franković i Janković ali tada sam počeo mijenjati i tu je počeo naš pad i počeli smo gubiti. Ali mora se znati da je Tunis jedna izuzetno jaka ekipa koja je došla u kompletnom sastavu i naše alternativne igračice nisu mogle pružiti dostatan otpor- kazao je Canjuga. 

Kod naših su najraspoloženije bile Oštarjaš sa 8/13 i Pongrac sa 4/5. Slabu utakmicu odigrala je Jelena Vidović zabivši samo 1 gol iz 8 pokušaja. Golmanice su također odigrale slabiju utakmicu, no s obzirom da ih je obrana uglavnom ostavljala na streljani, nije to toliko čudno. 

- Nadam se da smo uspjeli odmoriti naše glavne igračice koje su iznijele teret u prve tri utakmice i da ćemo spremni i odmorni dočekati polufinale u kojem nas čeka Srbija - zaključio je Canjuga. 

- Ako zaustavimo Cvijić, napravile smo pola posla - poručuju djevojke iz našeg tabora. 

Tunižanke su nam s linije 6 zabile čak 10 komada, a to bi opet mogao biti naš najveći problem, jer Cvijić je bolja igračica od onih Tuniških. 

Srpski izbornik Bošković također je odmarao svoje glavne adute u utakmici protiv Turske koju su odigrale još u utorak, pa je i tu Srbija korak ispred naših. Turkinje su im najviše problema napravile u drugom poluvremenu kada su izašle neke udarne igračice, no kvalitete za nešto više nije bilo. 

- Dosadašnji utisci su sjajni jer smo jedina ekipa koja nema poraz na turniru. Imali smo cilj pred igre da dođemo u Tursku i osvojimo medalju. Mi ovdje igramo za našu zemlju, za grb koji nosimo na grudima i učinit ćemo sve da na njega stavimo medalju - poručila je jedna od najmlađih, golmanica Jovana Risović. 

Srpska ženska reprezentacija je do sada jedina ekipa s maksimalnim učinkom na rukometnom turniru mediteranskih igara. Niz od četiri pobjede Srpkinje ne žele pokvariti u utakmici polufinala protiv Hrvatske. 

- Na redu je Hrvatska u polufinalu i sve je moguće. Jako kvalitetan protivnik. I u tu utakmicu ulazimo kao i u svaku prethodnu. Recept je jednostavan. Dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. To je bukvalno utakmica za medalju. Mislim da će pored fizičke spreme biti jako bitna i psiha. Mirnija i stabilnija "glava" može lako odlučiti pobjednika. Nadam se da ćemo to biti mi - dodala je Risović koja je odmarala protiv Turske, a dan prije protiv Crne Gore sakupila 19 obrana. 

Srbija je favorit u ovoj utakmici, no ukoliko naše odigraju kvalitetnu obranu i zaustave Cvijić i Krpež, te Trifunović koja zna biti opasna s vanjske linije, imaju šansu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Mediteranske igre, polufinale:

Hrvatska - Srbija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu