Obavijesti

Sport

Komentari 25

Rukometni SP '21. veći, ali bit će manje Europljana?! Apsurd

Rukometni SP '21. veći, ali bit će manje Europljana?! Apsurd
1

I dosad smo na svjetskim prvenstvima imali prave “liliputance”, a sad će ih biti još više. Najavio je to predsjednik krovne rukometne organizacije. SP 2021. godine neće imati 24, već 32 reprezentacije

VIDEO

Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj igraju 24 reprezentacije i to je posljednji rukometni Mundijal na kojemu će nastupati toliko momčadi. Već za dvije godine slijedi proširenje Svjetskog prvenstva, i to s 24 na 32 momčadi. Hassan Moustafa, predsjednik krovne rukometne organizacije, već godinama radi na tome da se Svjetsko prvenstvo proširi.

U Kataru je 2015. prvi put spomenuo kako bi se u budućnosti Svjetsko prvenstvo moglo igrati s 32 momčadi, ali nitko nije mislio da će se to tako brzo dogoditi. Već za dvije godine, 2021., kad domaćin SP-a bude Moustafin Egipat, na rukometnome Mundijalu igrat će 32 reprezentacije. Od njih 32, samo će 12 biti iz Europe.

Primjerice, na ovom SP-u među 24 reprezentacije ima čak 13 europskih. Ipak je europski kontinent u rukometu apsolutnu dominantan. Sva svjetska prvenstva i olimpijske igre uvijek prolaze u istom tonu, Europljani dominiraju i jasno je kako se to u budućnosti teško može promijeniti. Azijci i Afrikanci jako zaostaju, a o ostalima da i ne pričamo.

- Europa ima svoje prvenstvo na kojemu će od 2020. igrati 24 momčadi. Dao sam podršku da se proširi Europsko prvenstvo i zbog toga smo odlučili širiti i Svjetsko. Zbog Eura od 24 momčadi, Europa će na idućem SP-u imati samo 12 predstavnika - pojasnio je Moustafa, ali realno ta njegova izjava baš i nema nekog velikog smisla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Realno, nema nikakvog smisla, ali on je glavni.

Među 12 europskih reprezentacija koje će osigurati nastup na idućem Svjetskom prvenstvu u Egiptu devet će doći iz kvalifikacija. Naravno da će izravan plasman osigurati i svjetski prvak iz Njemačke i Danske, a prilično je jasno da će to biti europska momčad.

Primjerice, s Afričkog prvenstva u rukometu na idući će SP ići osam reprezentacija.

Neke će prvi put vidjeti SP i nema sumnje kako će biti kanta za napucavanje. I dosad smo na svjetskim prvenstvima imali prave “liliputance”, a sad će ih biti još više, ali to Moustafi i njegovim ljudima očito ne smeta. Pokušavaju popularizirati rukomet na nekim mjestima na kojima on baš i nije popularan, a bez SP-a neće ostati neke renomirane europske reprezentacije.

Ostale su neke bez mjesta i ovoga puta, ali sad na SP-u igraju 24 momčadi. Realno bi bilo da na idućem SP-u, od 32 momčadi, barem 16 bude iz Europe, ali to ostaje samo san.

 

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio