Obavijesti

Sport

Komentari 80

Tako igra prvak Europe: Hrvati pobijedili selekciju Crne Gore

Tako igra prvak Europe: Hrvati pobijedili selekciju Crne Gore
1

Nakon pobjede protiv Rumunja na startu, hrvatske vaterpoliste čekala je momčad Crne Gore. Igrači Ratka Rudića slavili su 10-8. Nakon dva kola imamo dvije pobjede

VIDEO

Mogli smo prelomiti utakmicu i puno prije, no gdje je tu draž? Ako mogu zakomplicirati, hrvatski će sportaši sve učiniti da tako i bude. U 2. kolu Europskog prvenstva u vaterpolu Hrvatska je ostvarila i drugu pobjedu. Nakon Rumunja, pali su i Crnogorci. Igrači Ratka Rudića slavili su 10-8 u napetoj utakmici. 

Kod 5-3 u trećoj četvrtini imali smo šansu otići na tri gola razlike. Nakon velike greške Crna Gora je zabila u sljedećem napadu i potpuno nam se približila. Od tada su nam bili na gol prednosti, ali "barakude" su odlično odigrale posljednju dionice utakmice i predvođeni sjajnim golmanom Pavićem pobijedili Crnu Goru. 

To nam je najvažnija utakmica na Euru - rekao je naš izbornik Ratko Rudić uoči utakmice.

Rumunjska nikako nije mogla biti pokazatelj u kakvom smo stanju. No jaka reprezentacija Crne Gore jest. Pokazala je da europski prvak igra u odličnoj formi i da smo glavni favorit za naslov u Nizozemskoj. U sljedećem kolu (19.siječnja) čeka nas Srbija i još jedna velika utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobud je bio naš najbolji strijelac s tri gola, po dva su dodali Sukno i Joković, a po jedan Bošković, Bušlje i Obradović. Sjajni golman Josip Pavić sakupio je 15 obrana. 

4. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 2-0

U posljednjoj dionici utakmice Crna Gora je dobila loptu, no mi smo poveli. Dobud je zabio važan gol za 9-8. Pavić potom brani dvaput i drži nas u vodstvu. A Sukno nas je odveo na dva gola prednosti pet minuta prije kraja utakmice. A pobjedu u rukama imali smo minutu prije kraja. Igrač više, napad i dva gola prednosti. Nismo zabili, ali smo pobijedili. Završilo je 10-8.

3. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 3-3

Crnogorci su ovaj put bili brži i izborili prvi napad. Pavić je briljirao na našem golu. Nekoliko puta mogli su Crnogorci prijeći u vodstvo, ali sjajan hrvatski golman nije im to dopustio. Dugo nije bilo gola u trećoj četvrtini. A onda smo poveli. Sandro Sukno je zabio iz peterca za 6-5. Dobud je zaslužan za dva gola viška. Vrlo važan gol za 7-5. Crnogorci se vraćaju sjajnim šutevima izvana i dolaze na 7-7. Opet smo imali peterac, a Rudić je odredio trećeg izvođača. Joković je zabio za 8-7. No Crna Gora šest sekundi prije kraja zabija za 8-8

2. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 2-3

Odlično smo krenuli u drugu dionicu utakmice. Obranili smo se s igračem manje i iznudili peterac koji je Miho Bošković mirno realizirao za 4-2. Crnogorci su se približili, no Obradović je sjajnim šutem zabio za 5-3. I umjesto da odemo na 6-3, napravili smo veliku pogrešku s igračem više i Crnogorci su u sljedećem napadu zabili uza 5-4. Crna Gora je 40 sekundi prije kraja izjednačila na 5-5. S tim se rezultatom otišlo i na odmor. 

1. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 3-2

U standardnoj postavi krenuli smo na Crnogorce. Pavić na golu, Sukno, Joković, Dobud, Bušlje, barač i Bošković. Prvi napad nismo realizirali, ali nisu ni Crnogorci. Poveli smo prekrasnim golom. Miho Bošković asistirao je Dobudu i poveli smo s igračem više. Dvaput smo se obranili s igračem manje i Joković je povećao na 2-0. Odlično su "barakude" krenule u utakmicu. Pogreška u obrani koštala nas je gola Radovića za smanjenje vodstva 2-1. Kod gola za 2-2 ista pogreška. Opet Radović sam na desnoj strani i opet gol. Nevjerojatno. Pet sekundi prije kraja Bušlje je zabio za 3-2 s igračem više. 

Najava utakmice...

U 14 utakmica protiv Crne Gore imamo šest pobjeda, dva remija i šest poraza. Gotovo svaka utakmica protiv njih spada u kategoriju "ne preporuča se srčanim bolesnicima". Šokirali su nas u polufinalu EP-a u Malagi 2008. godine (9:7), a još više u četvrtfinalu OI u Pekingu (7:6). Nanijeli su nam i jedini poraz (11:9) na EP-u u Zagrebu, i to na otvaranju prvenstva. 

To nam je najvažnija utakmica na Euru - rekao je naš izbornik Ratko Rudić.

Na svjetskim prvenstvima u Rimu (11:5 u skupini) i Šangaju (9:6 u četvrtfinalu) bili smo bolje sreće. No u Šangaju je bilo svega. U četvrtfinalu turnira Milan Tičić udario je našeg Andre Bušlju u glavu, potekla je krv... Bit će tu starih dugova, ali prevladavat će isključivo sportsko nastojanje da se uzvrati Crnogorcima tamo gdje najviše boli - na semaforu.

Utakmica počinje u 17.30 sati, a tekstualni live prijenos pratite na 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka