Obavijesti

Sport

Komentari 40

Rumunjski 'bad boy' čekao je Juve, danas završio u Hajduku

Rumunjski 'bad boy' čekao je  Juve, danas završio u Hajduku
1

Prije šest godina Steliano Filip (23) bio je na meti Siene i Getafea, ali nije htio tamo, nego u Juventus koji se raspitivao za njega. To je propalo, a od tada je Filip igrao za Dinamo Bukurešt. Uskoro potpisuje za 'bile'

VIDEO

Hajduk je vrlo blizu dovođenja Steliana Filipa (23) iz bukureštanskog Dinama. Prema pisanju rumunjskog portala Telekomsport od potpisa za splitski klub lijevog beka dijele samo liječnički pregledi.

Transfer pred realizacijom

Sportski direktor rumunjskog prvoligaša Ionel Dănciulescu potvrdio je transfer za Digi Sport.

- Steliano Filip više nije igrač Dinama. U utorak će se priključiti Hajduku na pripremama u Antalyji. Želim mu se zahvaliti i poželjeti uspjeh u novom klubu, gdje će vjerujem postati ključan igrač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Isti izvor piše kako će Hajduk Dinamu platiti 300 tisuća eura, a lijevi bek će na Poljudu igrati za 20 tisuća eura mjesečno.

Filip u Dinamu igra od 2012., a klub napušta kao kapetan. Jedan je od živopisnijih rumunjskih igrača današnjice, poznat i po sukobu s bivšim trenerom kluba Cosminom Controm, današnjim izbornikom Rumunjske.

Ostavio trenera bez riječi

Naime, sredinom rujna prošle godine njih su se dvojica sukobili u svlačionici na poluvremenu utakmice protiv Temišvara. Rezultat 1-1 smetao je treneru koji je igračima na pomalo grub način prezentirao nezadovoljstvo što se nije svidjelo kapetanu Filipu. 

On je s nekoliko suigrača suprotstavio se treneru koji je ostao zbunjen poslije tog odgovora, a nogometaši su ga iskritizirali nakon toga maksimalno i rekli kako on šteti atmosferi među igračima. 

Contra je uklonio Filipa iz momčadi za sljedeću utakmicu, ali to nije dugo trajalo jer mu je uskoro stigao poziv iz reprezentacije kojeg je prihvatio.

Steliano je poznat kao beskompromisan tip s imidžom 'zločestog dečka' koji na terenu daje sve od sebe, međutim, tamošnji su ga mediji prozivali zbog čestih izlazaka.

Nije dočekao Juventus

Navodno se i potukao u jednom od njih. Taj skandal datira iz studenog prošle godine, Filip je po pisanju rumunjskih medija uhvaćen u pet ujutro pijan u jednoj diskoteci. 

- Išao sam na rođendan svom prijatelju Belu, dugo se poznajemo. Bio sam kratko vani, ništa se nije dogodilo. To je moje slobodno vrijeme, a vi samo tražite skandal - poručio je rumunjskim medijima ljutiti Filip.

Da je doista karizmatičan tip, svjedoči i događaj iz veljače 2012. Naime, tada sedamnaestogodišnjeg Filipa tražila je talijanska Siena, no on je to odbio jer je rekao kako čeka ponudu, ni manje ni više, nego - Juventusa!

Tražio ga je i španjolski Getafe.

- On misli samo na Juventus, 80% je sigurno da će otići tamo. Odbili smo Sienu iako su nam poslali avionske karte za Italiju, ponuda je bila super, ali Steliano ne želi tamo nego samo u Juventus - rekao je njegov tadašnji menadžer.

Obožava video igre

Steliano je inače veliki fan PlayStationa i Fife koju često igra u slobodno vrijeme, a za Rumunjsku je do danas odigrao sedam utakmica.

 

👉🎮👈👍👍👍

Objavu dijeli Steliano Filip (@steliano7filip)

Karijeru je započeo kao lijevo krilo, kasnije su ga treneri Dinama prebacili na lijevog beka i kao takav stiže pomoći 'bilima'. U karijeri je osvojio rumunjski Liga kup 2017.

Ono što će se Torcidi posebno svidjeti je i to što mu je jako stalo do mišljenja navijača. S Dinamovim je čak bio i na tribini za vrijeme dok nije mogao zaigrati na terenu.

 

⚪️🔴🔝

Objavu dijeli Steliano Filip (@steliano7filip)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov