Obavijesti

Sport

Komentari 15

Rumunjski prvak doma izgubio samo jednom, Bečani od Lokosa vrijede 18 milijuna eura više

Rumunjski prvak doma izgubio samo jednom, Bečani od Lokosa vrijede 18 milijuna eura više
1

Na samo jednu utakmicu sve je moguće, a hrvatski predstavnici imat će težak posao u 2. pretkolu Lige prvaka. Dinamo ide na noge momčadi koja u pravilu ne gubi kod kuće, dok Lokosi idu na duplo vrjedniju momčad

VIDEO

'Modri' su bili nositelji u ždrijebu za 2. pretkolo Lige prvaka te je njihova kuglica bila druga izvučena na ždrijebu, dok je prva bila ona s imenima malteške Floriane i rumunjskog Cluja! Teško je za očekivati da će Maltežani napraviti nešto protiv rumunjskog prvaka pa će Dinamo vjerojatno u goste na tvrđavu Cluja. 

Dinamo će na Maltežane ili Cluj, a Lokosi dočekuju bečki Rapid
Dinamo će na Maltežane ili Cluj, a Lokosi dočekuju bečki Rapid

Ove je sezone rumunjski prvak u ligi odigrao 36 utakmica te je slavio 22 puta, remizirao šest puta, a izgubio tek u četiri navrata. Valja istaknuti da su kod kuće praktički nepobjedivi jer su u 18 susreta slavili 15 puta, tek dva je puta protivnička momčad došla do boda, a puni plijen uzela je samu Universitatea Craiova.

Champions League - Third Qualifying Round Second Leg - Celtic v CFR Cluj

U 1/16 finala Europske lige ove sezone je Cluj pokazao što može kad je dobro namučio Sevillu, a na kraju je momčad iz rumunjske ispala zbog primljenog gola kod kuće nakon što je u dvije utakmice ukupni rezultat bio 1-1. Zabili su u 87. minuti utakmice u Sevilli za veliko slavlje, ali je ubrzo gol poništen zbog igranja rukom. 

'Bolje poznajem Cluj, ali naš se cilj zna - mi želimo pobijediti...'
'Bolje poznajem Cluj, ali naš se cilj zna - mi želimo pobijediti...'

Tamo se nalaze i dva nogometaša koja imaju i hrvatsko državljanstvo - Damjan Đoković (30), veznjak koji ima i nizozemsko državljanstvo te desni bočni Mateo Sušić (29) rođen u Mostaru. Momčad vrijedi 25 milijuna eura, što je velikih 68 milijuna eura manje od vrijednosti Dinama, ali to ne smije zavarati. Najvrjedniji igrač je napadač Billel Omrani (27) - 2.8 milijuna eura, dok za usporedbu najvrjedniji igrač, odnosno golman 'modrih' Dominik Livaković (25), vrijedi 12.5 milijuna eura. U redovima Cluja je i bivši golman Dinama, Poljak Grzegorz Sandomierski (30).

Utakmica bi se, ako Cluj prođe Maltežane, trebala igrati u Rumunjskoj, ali sve je pod znakom pitanja zbog korona virusa. Podsjetimo, koronu je imalo nekoliko članova kluba, a među njima i trener Dan Petrescu.

U Zagreb dolazi viceprvak Austrije duplo vrjedniji od Lokosa

Zagrebačka Lokomotiva mogla je izvući tri teška protivnika - turski Bešiktaš, češku Viktoriju Plzen i austrijski Rapid, a loptice su odlučile da viceprvak Austrije dolazi u Hrvatsku. Bečki Rapid sezonu je završio na drugom mjestu sa 38 bodova u doigravanju za prvaka, odnosno 12 manje od RB Salzburga (50) koji je osvojio naslov. 

Tomić o ždrijebu: Glavno da smo izbjegli Turke i da igramo doma
Tomić o ždrijebu: Glavno da smo izbjegli Turke i da igramo doma

Oni su također igrali 1/16 finala Europske lige, ali tamo nisu imali što tražiti jer ih je ždrijeb spojio s milanskim Interom koji ih je u dvije utakmice dobio s ukupno 5-0. U njihovim je redovima i bivši stoper Osijeka, Mateo Barać (26) koji je ozlijeđen, kao i napadač Deni Alar (30) koji je rođen u Slavonskom Brodu, ali ima dva nastupa za austrijsku reprezentaciju.

Prema Transfermarktu je vrijednost Bečana 31.75 milijuna eura, a najskuplji pojedinac je Grk Taxiarchis Fountas (24) koji vrijedi tri milijuna eura, kao i Dejan Ljubičić (22), veznjak koji je nastupao za mladu austrijsku reprezentaciju, a brat Robert (21) mu ima i hrvatsko državljanstvo.

AUT, 1. FBL, SK Rapid Wien vs RZ Pellets WAC

Susret bi se trebao odigrati na Kranjčevićevoj, a utakmice će se igrati 25. ili 26. kolovoza. A što slijedi nakon toga? Treće pretkolo na rasporedu je sredinom rujna, 15. ili 16. u mjesecu, ali prvo treba proći prepreke zvane Cluj i Rapid. U slučaju prolaza čekaju ih još nezgodniji protivnici. Dinamo može na Crvenu zvezdu, azerbajdžanski Qarabag, Legiju iz Varšave, Makabi Tel Aviv, norveški Molde, a Lokomotiva? U taj dio ždrijeba dolaze Benfica, Dinamo Kijev, Gent, Krasnodar i Rennes. Ako se dogodi da naši predstavnici ispadnu, čeka ih treće pretkolo Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica