Sport

Komentari 8

Rusi i Talijani slavili u zadnjem kolu, ali svejedno ispali sa SP!

Rusi i Talijani slavili u zadnjem kolu, ali svejedno ispali sa SP!

Portoriko i Italija odigrali su ludu utakmicu u kojoj su Portorikanci u samo deset minuta treće i četvrte četvrtine prokockali čak 26 koševa prednosti, a Talijani ih dostigli i čak poveli s pet razlike

Košarkaši Rusije i Italije ubilježili su pobjede u susretima zadnjeg kola drugoga kruga Svjetskoga prvenstva košarkaša u Kini, ali im one nisu donijele prolazak u četvrtfinale.

Italija je u dramatičnoj utakmici nakon produžetka bila bolja od Portorika s 94-89. dok je Rusija slavila protiv Venezuele s 69-60.

Portoriko i Italija odigrali su ludu utakmicu u kojoj su Portorikanci u samo deset minuta treće i četvrte četvrtine prokockali čak 26 koševa prednosti, a Talijani ih dostigli i čak poveli s pet razlike. U ludoj završnici Portorikanci su imali napad za pobjedu, izgubili su loptu, a Talijani nisu uspjeli zabiti pa se s 83-83 otišlo u produžetak.  U dodatnom vremenu Talijani su bili spretniji i nakraju došli do pobjede koja je uoči zadnje četvrtine izgledala kao nemoguća misija. Marco Bellineli (27) i Danilo Gallinari (22) predvodili su Talijane, a Renaldo Balkman (14) Portorikance.

U ovoj skupini kasnije igraju Srbija i Španjolska.

Srbija i Španjolska imaju 4-0, Italija 3-2, a Portoriko 2-3.

Rusi su pobijedili Venzuelance zahvaljujući Andreju Voronceviču (17, 9 skokova) i Nikiti Kurbanovu (12, 8 skokova), dok je kod Južnoamerikanaca najbolji bio Michael Carrera (19).

Kasnije u meču za pobjednika ove skupine igraju Poljska i Argentina.

Poljska i Argentina imaju omjer 4-0, Rusija 3-2, a Venezuela 2-3. (bt)

Najčitaniji članci