Obavijesti

Sport

Komentari 33

Rusi ne znaju stati: I članica bob posade pozitivna na doping

Rusi ne znaju stati: I članica bob posade pozitivna na doping
6

Antidopinški test vozačice ruske bob ekipe Nadežde Sergejeve 18. veljače bio je pozitivan na lijek za srce koji se nalazi na listi zabranjenih tvari, stoji u priopćenju

VIDEO

Članica ruske bob posade Nadežda Sergejeva bila je pozitivna na doping na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, objavila je u petak ruska bob federacija.

"Antidopinški test vozačice ruske bob ekipe Nadežde Sergejeve 18. veljače bio je pozitivan na lijek za srce koji se nalazi na listi zabranjenih tvari", stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama.

U kontroli 13. veljače u uzorku Sergejeve, koja je natjecanje u srijedu završila na 12. mjestu, nije otkriven nikakav trag dopinga. 

Kako se doznaje iz pouzdanih izvora Sergejeva je bila pozitivna na trimetazidin koji se koristi za liječenje angine pektoris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Analiza B uzorka bit će provedena u subotu", dodao je isti izvor.

Ova objava iznesena je dan prije nego što izvršno povjerenstvo Međunarodnog olimpijskog odbora treba odlučiti hoće li ili ne ukinuti suspenziju Ruskom olimpijskom odboru (ROC).

U Pyeongchangu je već zabilježen jedan slučaj dopinga kod Rusa. Član ruske mješovite ruske curling ekipe Aleksander Krušelnicki, koji je sa suprugom Anastazijom Brizgalovom osvojio broncu, bio je pozitivan na meldonij zbog čega im je oduzeta brončana medalja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda