Sport

Komentari 431

Rusi pišu o močvari na Poljudu, a Srbi bijesni zbog - Vukovara!? 'Hoće li Uefa reagirati za ovo?'

Rusi pišu o močvari na Poljudu, a Srbi bijesni zbog - Vukovara!? 'Hoće li Uefa reagirati za ovo?'

Rusija je zaboravila igrati nogomet protiv Hrvatske kako bi se plasirala na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. U drugom poluvremenu nogomet je završio. Teren se pretvorio u močvaru", piše ruski Sport Express

Utakmica Hrvatske i Rusije (1-0) kojom su 'vatreni' izborili plasman na Mundijalu u Kataru sljedeće godine odjeknula je svjetskim medijima. Dok mi slavimo fantastičnu izvedbu naših nogometaša, Rusi su opleli po nogometašima, Karpinu i njegovoj taktici.

Ruski Sport Express tako piše tekst pod naslovom "Rusija je zaboravila igrati nogomet protiv Hrvatske kako bi se plasirala na Svjetsko prvenstvo 2022. godine" u kojem su se novinari osvrnuli na još jedan neuspjeh Rusije u ključnim utakmicama. A požalili su se i na loše stanje travnjaka na Poljudu. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

"U drugom poluvremenu nogomet je završio. Teren se pretvorio u močvaru. Sve je završilo kako je trebalo ako uzmemo u obzir povijesnu nesposobnost ruske reprezentacije da izdrži u odlučujućim utakmicama i ako uzmemo u obzir logiku ovoga susreta", pišu Rusi.

Eurosport je pohvalio Hrvatsku i ustvrdio da su 'vatreni' htjeli pobjedu, a da Rusi nisu došli u Split igrati nogomet te podsjeća na sretan gol, ali i zasluženu pobjedu.

"Hrvatska je bila jedina reprezentacija koja je pokušavala igrati u nogomet jer je u groznim uvjetima na Poljudu uputila 20 udaraca prema golu. S obzirom na to da je utakmica u nekim trenucima podsjećala na vaterpolsku, Rusija se dobro branila i zadovoljila se igrom za bod protiv Hrvatske. Pogodak Hrvatske bio je nedvojbeno sretan, ali je pobjeda bila zaslužena", piše Eurosport.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

Redom svi mediji prenijeli su nezaboravnu, fantastičnu atmosferu na Poljudu gdje je više od 30.000 grla vodilo naše nogometaše do još jedne važne, povijesne pobjede. Ipak, srpskom Blicu je zasmetalo što su hrvatski navijači skandirali hrvatskom gradu - Gradu heroju, Vukovaru!

"Više se klicalo Vukovaru, nego nogometašima. Hoće li Uefa reagirati na ovo", pita se srpski tabloid.

Podsjetimo, sljedećeg četvrtka se obilježava 30. obljetnica pada Vukovara zbog čega je navijački korteo uoči utakmice nosio transparent "Vukovar", a tijekom utakmice je na istočnoj tribini također dignut transparent "Vukovar - 30 godina".

Največi hrvatski korteo u povijesti, 10 tisuća navijača s rive stiglo na Poljud

Najčitaniji članci