Sport

Komentari 4

Ružić među elitom: Imamo europsku prvakinju u tenisu!

Ružić među elitom: Imamo europsku prvakinju u tenisu!

U prošlosti su ovaj turnir kod tenisača osvajale takve teniske veličine kao Ivan Lendl, Mats Wilander, Caros Moya, Robin Söderling, a kod tenisačica Martina Hingis, Ana Kurnjikova...

U jeku Olimpijskih igara u Tokiju, Hrvatska je dobila europsku tenisku prvakinju do 18 godina, Antoniu Ružić (18).

Na prvenstvu koje se ovog tjedna igralo u švicarskom Klostersu, Čakovčanki je u finalnom dvoboju kod rezultatskog zaostatka od 7-5 i 2-0 u drugom setu meč predala Švicarka Alina Granwehr.

Antonia je postale tako prva Hrvatica s europskom krunom u singlu u konkurenciji do 18 godina (prvenstva se igraju od 1976.), prije nje su do naslova stigli samo Nikola Mektić i Antonio Veić u konkurenciji muških parova 2006. godine.

Inače, u prošlosti su ovaj turnir kod tenisača osvajale takve teniske veličine kao Ivan Lendl, Mats Wilander, Caros Moya, Robin Söderling, Karen Hačanov i Stefanos Tsitsipas, a kod tenisačica Martina Hingis, Conchita Martínez, Ana Kurnjikova, aktualna pobjednica iz Roland Garrosa Barbora Krejčíková...

Među svim tim velikim imenima sad je i naša Tonka, koja je prethodno u polufinalu svladala Elsu Jacquemot, prvu nositeljicu turnira i 378. na WTA ljestvici 5-7, 6-3, 6-2.