Sport

Komentari 52

'S Dalićem je privilegija raditi, kada ne igram, objasni i zašto'

'S Dalićem je privilegija raditi, kada ne igram, objasni i zašto'

Mislim da nema igrača u reprezentaciji koji ne čeka taj ožujak i prijateljske utakmice koje su pred nama. Do Katara je dugo vremena, ali na dobrom smo putu, kaže lijevi bočni Vatrenih

Bilo je trzavica kada je Borna Sosa odabrao Njemačku ispred Hrvatske, no priči je dobila sretan kraj i talentirani lijevi bek se skrasio u 'vatrenom' taboru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sosa je sjajnim izvedbama u 'kockastom' dresu na neki način iskupio grijehe prošlosti i danas mu malo tko zamjera nepromišljenu odluku. Daje sve od sebe, trudi se, donio je pregršt osvježenja na lijevoj strani i svojim doprinosom podigao kvalitetu reprezentacije razinu više.

- Puno je lakše kada dođeš u sredinu u kojoj znaš puno igrača. A ja sam igrao s nekima u Dinamu i u mlađim reprezentacijama pa je neka adaptacija bila brza. Stariji su me prihvatili sjajno, stavili se na raspolaganje i odmah ti je bilo lakše - rekao je Sosa u razgovoru za Germanijak pa dodao:

Brozović donio tri boda u teškoj utakmici protiv Slovačke

- Naravno, tu je i izbornik Dalić s kojim je privilegij raditi. Sve ti lijepo objasni. Kada igraš kaže ti što očekuje od tebe, kada ne igraš kaže ti zašto ne igraš. Ma apsolutno je najveći gušt doći na pripreme reprezentacije. Čak i sada kada su posebne mjere. I mislim da nema igrača u reprezentaciji koji ne čeka taj ožujak i prijateljske utakmice koje su pred nama.

Hrvatska je u odlučujućoj utakmici, u izravnom dvoboju za prvo mjesto skupine i plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar pobijedila Rusiju 1-0 u Splitu.

- Na punom Poljudu pred obitelji i prijateljima sam u dresu reprezentacije čekirao kartu za SP. Ima li bolje od toga? Do Katara je dugo vremena, ali na dobrom smo putu. Ne vidim kako bi mogli skrenuti s njega. Još je tu dosta utakmica u kojima ćemo biti sve bolji i bolji - kaže Sosa.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Prisjetio se i debija za hrvatsku seniorsku nacionalnu vrstu.

- Debitirao sam u Moskvi protiv Rusije i ta utakmica će mi ostati vječno u uspomeni. Puno je tu bilo emocija, ali nije to niti približno onome što smo doživjeli u Splitu. Drugačije je kada slaviš sa svojima, kada završiš kvalifikacije i osjetiš onu energiju i euforiju. Svima će to ostati uspomena za sva vremena.

Najčitaniji članci