Obavijesti

Sport

Komentari 21

S Kariba u 2. HNL: Veznjak iz Sv. Lucije kod nas bere masline

S Kariba u 2. HNL: Veznjak iz Sv. Lucije kod nas bere masline
1

SA SV. LUCIJE U DRUGU HNL Zaine Pierre (24), nogometaš Novigrada, došao je iz karipske državice od 160.000 ljudi, a prije dolaska u našu 2. ligu igrao je u ligi Trinidada i Tobaga

VIDEO

Ma mi smo vam internacionalna momčad. Komotno se možemo zvati Internazionale, nasmijao se Nino Bule, trener Novigrada, drugoligaša koji u momčadi ima i čak i igrača iz karipskog otočja, iz državice Sveta Lucija

Zaine Pierre, 24-godišnjak, u Novigrad je došao nakon epizode u Trinidadu i Tobagu, gdje je igrao za klub koji se zove W Connection. U njemu je Zaine i počeo inozemnu karijeru, nakon čega je otišao u Italiju i tri sezone proveo u dresu Genoe. Igrao je za mladu momčad, bio i na posudbama, a u siječnju 2016. vratio se u W Connection. Godinu i pol poslije završio je u Hrvatskoj. U Novigradu, u drugoj hrvatskoj ligi.

- Pierre je u Novigrad došao s Kariba. Kako se snašao? Bogme lijepo. Ali kako i ne bi? More mu je tamo, more mu je ovdje - rekao je trener Novigrada Nino Bule, koji je sa svojom momčadi odveo moćni Dinamo do penala, do velike drame u osmini finala Kupa.

Pierre je na poziciji zadnjeg veznog odigrao svih 90 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nema votke za naše Ruse

- Pierrea nam je ponudio jedan menadžer i odlučili smo ga uzeti. Nije dugo igrao, ali pokazao je već da je pojačanje za nas. S njim nemam nikakvih problema, pa tako ni u komunikaciji. Razgovaramo na engleskom, na hrvatskom je naučio, naravno, samo psovati - smije se trener Bule.

Zaine se rodio u Denneryju, jednom od nekoliko gradića na Svetoj Luciji, otoku od 160.000 stanovnika na granici Karipskog mora i Atlantskog oceana. I svakako je najegzotičnije inozemno pojačanje Novigrada, iako ne jedino. Tu su dva Rusa, Aleksandar Smirnov i Artem Vijatkin, zatim Crnogorac s američkom putovnicom Ronaldo Rudović te Srbin Nemanja Belaković. Posljednja dvojica znali su kamo dolaze, a Rusi su stigli iz neke druge priče. Smirnov je na posudbi iz ruskog niželigaša Dolgoprudnija, a Vijatkin iz druge momčadi Zenita.

- Obojica su naučili hrvatski jezik. U momčadi imam pravilnik o kažnjavanju i nagrađivanju, tako da s Rusima nema problema. Nema votke izvan terena - smije se Bule i dodaje:

- Nemanja Belaković je godinama u momčadi i on je ovdje postao već kao Istranin.

Bez pobjede već 40 dana

Kad je krenuo nabrajati, shvatio je da možda ni ime njegova kluba nije idealno pogođeno...

- Kad smo već tako internacionalna momčad, komotno se možemo zvati Internazionale - našalio se trener Novigrada.

Kako bi se ljudi iz različitih kultura međusobno zbližili, kako bi ih domaći igrači što bolje prihvatili, potreban je i dodatan trud mladog trenera.

- Odvedem ih i na team building. Evo, baš smo nekidan brali masline, pomagali smo malo predsjedniku kluba Robertu Bradiću, a usput smo se družili - kazao je Bule.

I dan poslije žalio je za propuštenom ogromnom šansom, ne dovede svaki dan drugoligaš Dinamo do penala.

- Gledao sam snimku utakmice i stvarno smo dali svoj maksimum. Šteta što na kraju nije bilo sreće - kazao je Bule.

Nakon izvanrednih, ali i atraktivnih obaveza tijekom tjedna, Novigrad se za vikend vraća u drugoligašku realnost. A ondje mu baš i ne cvjetaju ruže. Trenutačno je na 11. mjestu prvenstvene ljestvice, ima 13 bodova u 14 utakmica, a posljednji put je ostvario pobjedu još 23. rujna. Nakon toga Novigrad je nanizao osam utakmica bez pobjede. Pet poraza, dva remija i, za kraj, poraz na penale od Dinama.

- Cilj se zna, treba izboriti ostanak u ligi - kaže Bule.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener