Obavijesti

Sport

Komentari 15

S Nijemcima u ožujku u Domu sportova: 'Zagreb je idealan'

S Nijemcima u ožujku u Domu sportova: 'Zagreb je idealan'
1

Susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Njemačke bit će od 4. do 6. ožujka 2011. godine održan u Zagrebu, u maloj dvorani Doma sportova...

VIDEO

Tu je odluku jednoglasno donio Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza, a javnosti je priopćena na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu. Konferencija je počela minutom šutnje za dugogodišnju istaknutu tenisku djelatnicu Leu Habunek, "drugu majku mnogih tenisačica" i bivšu izbornicu ženskih reprezentacija.

- Procedura kod odluke o domaćinstvu je bila jednaka kao i uvijek, jer smo najprije obavijestili sve potencijalne kandidate čije dvorane udovoljavaju standardima Međunarodnog teniskog saveza, a najviše interesa pokazali su Osijek i Zagreb. Slavonija je regija koja se diže, s nekoliko vrlo kvalitetnih teniskih jezgri i sigurno je da bi za tu regiju ovo bio vrlo važan događaj. Međutim, Osijek, iako je bio vrlo ozbiljan kandidat, nije mogao konkurirati Zagrebu - rekao je predsjednik HTS-a Radimir Čačić i dodao:

- Kad je u pitanju Zagreb, radi se i o ukupnom odnosu Grada i gradonačelnika prema tenisu. Zagreb je nekoliko puta bio domaćin, ali i onda kad nije bio uvijek je imao stav 'ako treba, tu smo, na nas možete uvijek računati', što treba visoko cijeniti.

Zahvalivši se na lijepim riječima, Miro Laco, predstojnik Ureda gradonačelnika Milana Bandića, je rekao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na to je dosta utjecala činjenica da je tenis naša sportska krema i u prošlom nas je razdoblju proslavio.

Susret s Njemačkom prokomentirao je i izbornik reprezentacije Goran Prpić istaknuvši:

- Znamo da se u njihovu sastavu sve vrti oko Philippa Kohlschreibera, a uz njega imaju 5-6 igrača rangiranih između 50. i 120. mjesta. Nadam se da će uz Marina Čilića i Ivo Karlović do tada biti potpuno spreman, a ulaskom Ivana Dodiga među 100 vodećih na svijetu dobili smo i dodatnu kvalitetu.

O idućem suparniku govorio je i prvi hrvatski reket Marin Čilić:

- Jako sam zadovoljan što će ovaj susret biti u Zagrebu, jer sam ovdje u prošle dvije godine ostvario najbolje moguće rezultate. Vjerujem u dobru podršku publike protiv Njemačke koja je vrlo neugodan suparnik zbog velikog izbora igrača.

Ivan Dodig je dodao:

- I meni je drago što će ovaj susret biti u Zagrebu, jer sam baš ovdje postigao najbolje rezultate i ovdje je krenuo moj uzlazni put.

Izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić je istaknula da će se raditi dosta na promociji ovog susreta i da će se HTS okrenuti i prema školama, te ići na nižu cijenu ulaznica kako bi se napunila dvorana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida