Obavijesti

Sport

Komentari 13

S reprezentativcem Švicarske J. Drmićem na šišanju u Vitezu

S reprezentativcem Švicarske J. Drmićem na šišanju u Vitezu
9

Srca Vitežana i cijele srednje Bosne u vrijeme SP-a kucala su za "kockaste", "zmajeve" i reprezentaciju Švicarske jer je u prvih 11 Švicaraca bio njihov J. Drmić

VIDEO

Josip Drmić nakon povratka iz Brazila kratko je boravio i u Vitezu, a razgovor za Večernji list s Josipom napravljen je u frizerskom salonu njegovog rođaka Joška Drmića.

Obiteljski korijeni

- Uvijek kada krenem prema Vitezu obuzimaju me emocije, a kada stignem kući osjećam neku toplinu oko srca. Tu su moji korijeni, tu su mi rođeni majka i otac, u Vitezu su grobovi bake i djeda, tu imam brojnu rodbinu, tata je u NK Vitezu ostavio duboki trag... Što si fizički dalje od korijena, emocije su izražajnije. Vitez je i moj grad, tu imamo stan, tu ću dolaziti, vraćati se - rekao je na odličnom hrvatskom ("U našem domu u Švicarskoj uvijek se govorilo samo hrvatski"), zvijezda švicarskog nogometa i ljubimac Hrvata Viteza.

Josipu je otac Milko, u Vitezu popularni Mikle, bio uzor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tata je i kao nogometaš bio vrijedan, uporan. Tako mi govore oni koji ga znaju iz tih dana, a što sam čitao i u monografiji NK Viteza. Već od malih nogu usadio mi je ljubav prema nogometu. Naučio me da su rad, trud i poštenje temelji svakog uspjeha, pa i nogometnog. Nosim njegove gene i od kada znam za sebe, lopta mi je bila najdraža, ustvari jedina igračka. To su valjda i razlozi što sam već od prvih ozbiljnijih nogometnih koraka sanjao svjetla reflektora, velike scene... Na moju veliku sreću, i doživio sam je.

S puno žara priča Josip o svojim prvim nogometnim koracima, o uključivanju u rad u nižerazredne klubove Repperswil pa Freienbach.

- Rad, trud, upornost, velika žrtva i podrška obitelji, očevi savjeti, ohrabrenja i kada sve nije išlo kako smo željeli i očekivali, odveli su me već u ranoj mladosti u veliki klub Zürich gdje sam brzo napredovao, igrao za sve klupske, ali i za švicarske reprezentativne reprezentacije i ostvario svoj dječački san. Postao sam profesionalni igrač u velikom klubu. Moj je Zürich, usto što je veliki klub, i veliki nogometni izlog - realan je Drmić.

S vremenom je dobrim igrama Drmić privukao pozornost klubova iz liga "petice".

Stepenica više u karijeri

- U dogovoru s ocem i s ljudima iz menadžerske agencije, od više ponuda, čak i od znatno poznatijih klubova i izdašnijih ponuda, odlučili smo se za Nürnberg. Jer u prvom planu bio je moj status u budućem klubu, igrati, pokazati se, a novac će, uz trud rad, doći!

Pokazalo se da je izbor Nürnberga bio pravi potez.

- Dobio sam veliku priliku u zdravoj sredini, u klubu po mojoj tadašnjoj mjeri, u jednoj od najjačih svjetskih liga afirmirao sam se u samo godinu dana igranja, postao treći najbolji strijelac njemačkog prvenstva, što je uspjeh iznad svih mojih nadanja i očekivanja - prepričava Drmić.

- Nakon samo jedne nezaboravne sezone u Nürnbergu, nogometni put vodi me dalje k novim izazovima, a to je sada Bayer iz Leverkusena. To je njemački velikan, igrat ću Ligu prvaka.

Drmić nastup Švicarske u Brazilu ocjenjuje vrlo uspješnim, zadovoljan je i svojim igrama uz naglašavanje kako su već u grupnoj fazi natjecanja ispale velesile Italija, Portugal, Engleska, Španjolska..., a njegova Švicarska prošla je dalje.

Zašto Švicarska, a ne druga reprezentacija za koju je po korijenima mogao igrati?, pitanje je koje smo Drmiću postavili na kraju zanimljivog razgovora.

- Volim Švicarsku, to je moja domovina, tu sam ostvario sve svoje snove, napravio nogometno ime... Međutim, srce kuca i uvijek će kucati i za Hrvatsku, tako sam odgojen i sretan sam zbog toga. Nije bilo dvojbe u odabiru, nije je ni moglo biti jer konkretnog poziva iz Hrvatske nikada i nisam imao. A da je poziv stigao, tko zna, možda bi moj put bio drugačiji - zaključio je Drmić koji, prema informacijama koje imamo, nije nikada imao ni poziv iz Bosne i Hercegovine.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu