Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sablić preporodio Široki: Prošli smo trnovit put do ovog trofeja

Sablić preporodio Široki: Prošli smo trnovit put do ovog trofeja
5

Trebali smo u prvoj utakmici riješiti prolaz, nema veze, na koncu se piše samo da smo ostvarili cilj, uzeli trofej nakon pet godina i izborili plasman u Europu, rekao je Goran Sablić nakon osvojenog kupa sa Širokim

VIDEO

Nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca Široki je na Pecari slavio protiv Sarajeva i osvojio kup Bosne i Hercegovine, prvi seniorski trofej u karijeri mladog trenera Gorana Sablića, kojem mnogi proriču lijepu karijeru, čak i bolju od one igračke.

Utakmica na Pecari bila je otvorena od prve do zadnje minute. Široki je iz prve utakmice iz Sarajeva donio prednost od 1-0, danima se gradom širila euforija, pa je sve to, u kombinaciji s krcatim tribinama, stvorilo veliki pritisak na domaće igrače. Gosti iz Sarajeva bili su opasniji, uspjeli su anulirati prednost Širokog, no u ruletu kaznenih udaraca domaći igrači imali su čvršće živce. Nije ih omeo ni promašeni kazneni udaraca inače uvijek sigurnog Ivana Krstanovića u prvoj seriji.

- Presretan sam, s obzirom na situaciji u kakvoj smo cijele sezone ovo je veliki uspjeh. Maksimalni fokus dali smo na kup, gledajući širu sliku apsolutno smo ga zaslužili jer smo prošli sve najjače protivnike, Slobodu, Zrinjski, Željezničar i na koncu u finalu Sarajevo - kazao je Goran Sablić, kojem u radu asistira bivši suigrač iz Hajduka Mirko Hrgović.

Pokretanje videa...

00:59

Od prve je minute bilo vidljivo da su Širokobriježani pod velikim pritiskom.

- Trebali smo u prvoj utakmici riješiti prolaz, nema veze, na koncu se piše samo da smo ostvarili cilj, uzeli trofej nakon pet godina i izborili plasman u Europu. Presretan sam, kad se sjetim svog dolaska, stanja momčadi koju sam zatekao... Prošli smo trnovit put, puno rada je za nama, puno odricanja, momcima svaka čast, čestitam i njima i fantastičnoj publici, zaslužili su trofej.

Široki je pod Sablićem doživio preporod, a nekoliko lošijih prvenstvenih rezultata plod su koncentracije na kup.

- Sve smo bacili na kartu kupa, maksimalno smo se dali za to natjecanje i prvenstvo je palo u drugi plan. Ostalo nam je još dva kola, nakon toga sjest ćemo s upravom i vidjeti što i kako dalje. Nadam se da ćemo napraviti  kvalitetan plan, dobro izanalizirati momčad, te da ćemo krenuti u sezonu pripremljeni. Ovo je prvi trofej Širokog nakon pet godina, nije se bilo lako vratiti jer smo imali jako puno problema. Ja sam četvrti trener ove sezone, tu je i nova uprava, bilo je dosta turbulencija i sve se to osjetilo na rezultatima i igrama. Na sreću, sve se poklopilo i na koncu smo osvojili trofej i izborili Europu - kaže Sablić, čija je momčad spoj iskusnih igrača poput Krstanovića, Pandže, Barišića, te nekoliko vrlo zanimljivih mladih igrača koji dobivaju sve više prilika.

- Mi smo najstarija momčad, imamo i prekaljenih kvalitetnih igrača, ali i nekoliko dobrih mladih koji imaju idealne uvjete za razvoj. Ovo je teška i specifična liga, jako dobra za mlade igrače, kojima volim davati priliku, jer mladi igrači nose novu energiju, polet i dječačko samopouzdanje.

Sablić i u Širokom prati sve što se događa u HNL-u, pa tako i rasplet borbe za vrh i opstanak.

- Rijeka je bila najbolja ove sezone, imala je kontinuitet i vjerujem da će zasluženo osvojiti naslov prvaka. Dinamo je bio nestabilan, promjenjiv, Hajduk je isto imao dosta oscilacija, koliko vidim pred kraj sezone su se posložili i izgledaju sve bolje, volio bih da na koncu osvoje to treće mjesto. Na dnu će biti neizvjesno do samoga kraja, stanje u mom bivšem klubu Splitu nije idealno, ali imaju kvalitetu za Prvu ligu. Momčadi je jako teško, no ja im od srca želim da ostvare kvalifikacije i opstanak - zaključio je Sablić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani