Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Sad sve znaju, više se ne mogu iznenaditi. Slijedi 5 teških rundi'

'Sad sve znaju, više se ne mogu iznenaditi. Slijedi 5 teških rundi'

U prvoj je borbi Cormier iznenadio Miočića, dok je u drugoj Stipe nakon silnih primljenih batina iznenadio Cormiera i vratio teškaški pojas. Ovaj put više nema mjesta iznenađenju, kaže UFC-ov komentator Dan Hardy

VIDEO

Ovog puta trebate biti spremni na teških pet rundi. Mislim da će obojica doći na svom maksimumu. Ovo nije borba u koju možeš donijeti jednu vještinu. Obojica moraju pružiti svoju najbolju borbu. Mislim kako će ovo biti teža i neizvjesnija borba od prve dvije. U njima su obojica pronašli neko iznenađenje, ali sad mislim kako toga više nema, jasno je poručio bivši borac, a danas UFC-ov komentator Dan Hardy (38) u emisiji 'Inside the Octagon' o trećoj borbi između Stipe Miočića (37) i Daniela Cormiera (41).

Cormier: Stipe je u krivu... Bez razloga je poletio u nebo, svaki dio mene zna da ću biti prvak
Cormier: Stipe je u krivu... Bez razloga je poletio u nebo, svaki dio mene zna da ću biti prvak

Nema više ni puno tajni između boraca, u trećem meču znaju što mogu očekivati od protivnika, a spremiti neko iznenađenje bit će jako izazovno. U noći s petka na subotu, na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u oktogon će po treći put ući američki borac hrvatskih korijena iz Clevelanda i simpatični Amerikanac u lovu na titulu 'najopakijeg čovjeka na svijetu'. Glavni dio priredbe počinje u 3 sata ujutro.

U prvoj je borbi prije dvije godine slavio Daniel Cormier i to dosta brzo, nokautom u prvoj rundi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U prvoj borbi je Cormier iznenadio Miočića s par stvari. Mislim da je Stipe podcijenio snagu Danielovog udarca. Bio je previše statičan i tu su dolazili DC-jevi low kickovi. No, isto tako je DC uspijevao dolaziti u klinč. To je ono što Cormier želi i od tamo misli raditi svoje najbolje stvari. Čak bih rekao da je DC iznenadio i sam sebe tom svojom snagom. Onaj kut iz kojeg je došao udarac za nokaut Stipe nikako nije očekivao - ispričao je Hardy koji je zadnji put u oktogonu bio 2012. te je odlukom sudaca slavio protiv Amira Sadollaha (39) na priredbi koju je predvodio upravo Stipe Miočić. Tamo se dogodio i prvi Miočićev poraz u karijeri kad ga je u drugoj rundi nokautirao nizozemski 'neboder' Stefan Struve (32).

'DC je mislio da ima borbu pod kontrolom'

Druga borba bila je prepuna detalja koji će timovima pomoći u smišljanju taktike za treću borbu.

- U drugoj borbi DC je ponovno imao dvije dobre runde. Stipe je isto tako odradio neke dobre stvari u svakoj rundi. Popravio je rad nogu, no ipak ga je DC u prvoj rundi uhvatio i snažno bacio te kontrolirao tri minute. Stipe je primio puno udaraca, a malo zadao. Drugu rundu sam očekivao da će Daniel ponoviti isto, no nije. Odabrao je borbu na nogama, gurao je Stipe unazad i kažnjavao ga. Čak bih rekao kako je ovo bila još bolja runda za DC-ja, u njoj je napravio više štete nego u prvoj i pripremio sve za još bolju treću - objašnjava Hardy te dodaje kako je Cormier zapravo sam sebi presudio jer je bio previše samouvjeren:

Miočić: Ako ne mogu spašavati ljude ili ih tješiti nakon nesreće, život mi nema smisla ni svrhe...
Miočić: Ako ne mogu spašavati ljude ili ih tješiti nakon nesreće, život mi nema smisla ni svrhe...

- Kad se vratio na stolicu izgledao je samouvjeren, kao da plovi kroz borbu. Mislim da je njegov tim tu puno bolje reagirao. Bili su puno realističniji oko opasnosti koja dolazi od Miočića. Ušao je u treću rundu namjeravajući napraviti isto te nije očekivao kako će Stipe napraviti potrebne promjene. Ključan trenutak te runde bio je kad ga je Miočić srušio. Nije on puno donio Stipi, ali je meni recimo dokazao kako se Daniel počeo trošiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Float like a butterfly, sting like a bee.” #SM #BaddestManOnThePlanet

Objavu dijeli Stipe Miocic (@stipemiocic)

A onda je došlo i do tog famoznog preokreta te velike pobjede i nevjerojatnog preokreta borca iz Clevelanda.

- U četvrtoj rundi je Stipe to prepoznao i počeo preuzimati kontrolu. Daniel je i dalje tražio istu priliku, ali Stipe mu je namjestio zamku. Tražio je da mu prilazi s podignutim rukama i tu je otvorio tu prekrasnu priliku za udarce u tijelo. Cormier na to nije pazio jer to nije bila meta koju je Stipe ranije koristio. Na Danielovom licu se vidjelo koliko ga boli pa čak i unatoč njegovom sjajnom pokeraškom licu. A Stipe je sve pripremio za taj udarac. Pronašao je oružje koje nije dio njegovog standardnog repertoara i time je došao do pobjede - prisjetio se Hardy.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener