Obavijesti

Sport

Komentari 24

Sad tek slijedi Hajdukov 'ispit zrelosti': Europa ili razočarenje

Sad tek slijedi Hajdukov 'ispit zrelosti': Europa ili razočarenje
1

Hajduk u iduća četiri kola igra protiv četiri konkurenta za Europsku ligu Osijeka, Lokomotive, Gorice i Rijeke. Barem prve dvije igrat će bez Mije Caktaša, koji je isključen u derbiju

VIDEO

Biti ili ne biti, pitanje je to koje je postavio Hamlet, ali i pitanje koje je postavljeno treneru Hajduka Siniši Oreščaninu. Hajduk je u derbiju ostao bez ičega, a sad im slijede ogledi protiv izravnih konkurenata za mjesto u Europi. Porazom su pali na peto mjesto (43) - četvrta Lokomotiva (44) ima bod više, a treći Osijek (46) tri boda više.

NK Slaven Belupo - HNK Hajduk Split

Hajduku tek sad slijedi pravi 'ispit zrelosti', a na taj će ispit malo kasniti Mijo Caktaš. Podsjetimo, Mijo Caktaš je u 77. minuti utakmice protiv Dinama dobio crveni karton zbog udaranja Ivana Šunjića te ga neće biti najmanje dvije utakmice. Motor Hajduka nedostajat će Oreščaninu protiv Osijeka na Poljudu i Lokomotive u Kranjčevićevoj ako mu disciplinska komisija ne odredi dodatnu kaznu

UTAKMICE DO KRAJA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

(kosim slovima napisane su utakmice koje klubovi igraju u gostima)

'Bili' bi u sljedeće četiri utakmice trebali dobiti jasniju sliku o putu prema Europi. Četiri glavna konkurenta protiv Torcidinih miljenika - kod kuće igraju s Osijekom i Rijekom, dok ih u gostima čekaju Gorica i Lokomotiva. Ako u te četiri utakmice ne osvoje bar šest bodova, onda bi u sljedeće četiri utakmice trebali uzeti svih 12 bodova jer je teško očekivati da mogu srušiti Dinamo koji će na Maksimiru slaviti naslov prvaka Hrvatske.

Velika Gorica: U 27. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Lokomotiva

Nijedna momčad nema 'lakši' raspored. Hajduk i Gorica imaju pet utakmica kod kuće i četiri u gostima, dok Lokomotiva i Osijek imaju pet utakmica u gostima i četiri kod kuće. Trenutno je najslabije plasirana Gorica koja je na šestom mjestu s 39 bodova i teško je očekivati da će momčad koja je tek ove sezone ušla u 1. HNL odmah izboriti Europu. Pokazali su svoju ranjivost protiv Lokomotive kojoj borba u Europi nije strana.

Velika Gorica: HNK Gorica i NK Rudeš u 23. kolu Prve HNL

Lokosi su na proljeće uzeli 13 od mogućih 27 bodova i ona izgubljena dva boda protiv Rudeša mogla bi ih skupo koštati na kraju sezone. Hajduk ima 20 od mogućih 27 bodova, dok Osijek ne može pronaći pravu formu i ima tek 12 od 27 proljetnih bodova kao i Gorica u nastavku ligaškog dijela natjecanja. 

Osijek: U 18. kolu HT Prve lige sastali se Osijek i Inter iz Zaprešića

Kako stvari stoje Osijek će se morati trgnuti i u 'fotofinišu' s novim trenerom na kormilu krenuti s pobjedama jer tri boda prednosti mogu izgubiti u direktnom ogleda s 'bilima' već ovaj vikend na Poljudu. Hajdukovcima je svaki bod presudan, ali dobra proljetna forma mogla bi biti njihov najveći 'forte' pred ostalima. Goričani su nanizali tri loša rezultata i prvi trojac ispred njih mogao bi izmaknuti ako u Jakirovićeve redove ubrzo ne dođu nova tri boda.

Bilo kako bilo, čeka nas uzbudljiva završnica u borbi za mjesta koja vode u Europu.

Tablica 1. HNL

1. Dinamo         27   22    4    1    54-14    70
2. Rijeka           27   15    8    4    50-27     53
3. Osijek           27   13    7    7    48-30     46
4. Lokomotiva   27   12    9    7    43-25     44
5. Hajduk          27   11   10    6    40-29    43
6. Gorica           27   11    6   10    37-34    39

7. Slaven B.      27    4   13   10    26-40    25
8. Inter              27    7    3   17    28-58     24
9. Istra 1961     26    4    5   17    22-49     17
10. Rudeš         26    1    4   21    18-63     7

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta