Obavijesti

Sport

Komentari 18

Sakupljao i dodavao lopte Iscu, a sad će igrati s njim u Realu

Sakupljao i dodavao lopte Iscu, a sad će igrati s njim u Realu
1

Real Madrid je kupio Brahima Diaza, talentiranog 19-godišnjaka koji nije želio potpisati novi ugovor u Manchester Cityju. Transfer je vrijedan 17,3 milijuna eura, a Španjolac je potpisao do 2025. godine

VIDEO

Prije samo nekoliko godina sakupljao je lopte pokraj terena u Malagi. Stajao je odmah iza reklama i dodavao lopte Iscu, a sada će zaigrati njemu uz bok.

Real Madrid je kupio Brahima Diaza, talentiranog 19-godišnjaka koji nije želio potpisati novi ugovor u Manchester Cityju.

Mladom Španjolcu je ugovor s Manchester Cityjem završavao na ljeto, a kako on nije htio potpisati novi, Englezi su ga morali prodati da zarade na njemu barem nešto. Prema Transfermarktu, transfer je vrijedan 17,3 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brahim je s kraljevima potpisao šestipolgodišnji ugovor i na Santiago Bernabeuu bi trebao ostati do 2025. godine. Ove je sezone odigrao četiri utakmice za prvu momčad Pepa Guardiola, a priliku je opravdao s dva gola u Liga kupu.

Pokretanje videa...

00:09

U Malaginoj sezoni iz snova sakupljao lopte

Diaz je svoj nogometni put započeo u Malagi i tamo je početak njegove i Iscove nogometne priče. U sezoni 2011./12. dok je dugogodišnji veznjak kraljeva igrao u prvoj momčadi, Diaz je bio jedan od dječaka zaduženih za dodavanje lopte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I always wanted to be a professional footballer. #tbthursday #ballboy

A post shared by Brahim Díaz (@brahim) on

U Malagi su tada igrala velika imena poput Demichelisa, Monreala, Toulalana, Cazorle, Joaquína, Van Nistelrooya,... i sezonu su završili četvrti u prvenstvu. Diaz je u to vrijeme imao 12 godina, bio je član akademije i tako je zaslužio priliku da bude sakupljač lopti na utakmicama prve momčadi.

Isco je iz Malage 2013. godine otišao u Real Madrid i iz godine u godinu je postajao sve važniji igrač, osvojio s kraljevima četiri Lige prvaka. Pola godine kasnije Brahim je iz mladog pogona svog kluba otišao u City, probijao se kroz njihove mlađe selekcije, a kada je napokon zakucao na vrata prve momčadi, odučio je otići u Real. Tamo gdje ga čeka njegov nogometni idol...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića