Obavijesti

Sport

Komentari 0

Salah: Niste glasali za mene? OK, brišem Egipat s Twittera

Salah: Niste glasali za mene? OK, brišem Egipat s Twittera
1

FIFA je nakon dodjele otkrila tko je kome dao glas, a oni egipatskog izbornika Hossama El-Badryja i kapetana Ahmeda Elmohamadyja nisu, iznenađujuće, bili ni pripisani

Iako su prognoze išle u smjeru Virgila van Dijka, Lionel Messi osvojio je FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg svjetskog nogometaša za 2019. godinu. Otkako je FIFA uvela ovu nagradu, argentinski je čarobnjak do ponedjeljka nikad nije osvojio.

Pokretanje videa ...

U skraćenoj konkurenciji bio je još i Cristiano Ronaldo, dok je na četvrtom mjestu ostao Mohamed Salah. Egipćanin je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka, ali individualno nije imao sezonu na razini one prethodne kada je radio čuda na terenu.

Uglavnom, FIFA je nakon dodjele otkrila tko je kome dao glas, a oni egipatskog izbornika Hossama El-Badryja i kapetana Ahmeda Elmohamadyja nisu, iznenađujuće, bili ni pripisani.

- Što god napravili kako bih manje volio Egipat, ne vrijedi im - oglasio se na Twitteru Liverpoolov napadač i usput pobrisao sve objave s Egiptom kao subjektom nakon tog saznanja.

Elmohamady i El-Badry su, pak, preko Egipatskog nogometnog saveza poručili da nije istina kako nisu svom najboljem igraču dali glas, već da je došlo do proceduralne pogreške, pa su od FIFA-e zatražili da provjeri što se dogodilo.

Poznati su samo glasovi egipatskog novinara Hanyja Daniela koji je pet bodova dao Mane, tri Ronaldu, a Salahu samo jedan. Inače, Egipćanin sa svojim Savezom nema "najbolji odnos na svijetu" jer prošlog travnja sporili su se oko autorskih prava kada je Savez koristio njegove fotografije iako je zbog ugovora koji je imao s konkurentskom telekomunikacijskom tvrtkom poručio da to ne rade.