Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sam svoj majstor: Stipe Žunić gradi vrhunsko bacalište kugli

Sam svoj majstor: Stipe Žunić gradi vrhunsko bacalište kugli
1

Dovezli smo bager da malo raskrči teren. Koristili smo i lasersku vagu kako bi teren bio ravan. Nisam htio da to bude napola napravljeno nego prava stvar...

VIDEO

Najbolji hrvatski bacač kugle, Stipe Žunić (24), završio je studij na Floridi, vratio se u Hrvatsku i gotovo svu ušteđevinu potrošio na ulaganje u svoju budućnost. U gradnju bacališta u Crnom, predgrađu Zadra.

- Presretan sam. Bacalište je pet minuta od moje kuće i odmah iza konobe Kamen, u kojoj mi je stanica za ručak - kaže nasmijani Žunić, četvrti sa prošlogodišnjeg EP-a.

SP u Kini propustio je zbog bolnih leđa.

- Htio sam imati svoje utočište. Mjesto gdje mogu u miru trenirati. Gdje mi nitko neće smetati, gdje lopta s drugog igrališta neće letjeti iznad mojeg bacališta. Baš sam htio svoj kutak sreće - istaknuo je Žunić, koji je stvari uzeo u svoje ruke odlučivši da će se sam pobrinuti da mu karijera bude uspješna.

Nema poklona, za se moraš sam pobrinuti

- Nema druge. Nitko ti danas ništa neće pokloniti. Za sve se moraš sam izboriti i potruditi. Ovo je sigurno pravi put - kaže zadarski bacač.

Zemljište mu je ustupio rođak Hrvoje, čija je i konoba Kamen, a u poslu mu pomažu otac Zdravko i brat Tomislav.

- Ma to je zapravo obiteljsko druženje. Otac je izvođač radova jer on ipak ima najviše znanja. Samouk je, no zna sve i sve može. Brat i ja pomažemo. Uživamo u tome što radimo. Nema ni mjesec dana kako smo počeli, ali do kraja tjedna krug će biti završen - kaže Žunić.

Cijeli projekt nije jeftin, Stipe je odlučio da to bude vrhunsko bacalište na kakvom se baca i na Olimpijskim igrama. 

Može dobiti posao pomoćnika u SAD-u

- Krug je napravljen po najvišim standardima, a takvo će biti cijelo bacalište. Prije našeg dolaska to je bilo obično zemljište prekriveno niskim raslinjem. Dovezli smo bager da malo raskrči teren. Koristili smo i lasersku vagu kako bi teren bio ravan. Nisam htio da to bude napola napravljeno nego prava stvar - istaknuo je Žunić.

To bacalište bilo bi mu baza. Mjesto na kojemu može trenirati kad hoće.

- Imam ponudu iz Luksemburga da dođem malo trenirati s njihovim najboljim bacačem. Siguran sam da bih mogao na bilo kojem američkom sveučilištu dobiti i posao pomoćnika, pa bih imao vrhunske uvjete. Također, na svom sveučilištu na Floridi imam otvorena vrata, tako da i tamo mogu raditi kad hoću. No ovo bacalište u Crnom imalo bi najvažniju ulogu - kaže Žunić.

Stipe s bacalištem ima velike planove. Zasad je zadovoljan samo time što će projekt uskoro biti gotov, no u budućnosti se nada da bi “njegov krug” mogao biti važno mjesto u svijetu bacača kugle.

U Crnom bi se moglo održati i natjecanje

- Svakako ću svoje bacalište isprobati prije odlaska na Hanžekovićev memorijal. Siguran sam da će sve biti odlično. Budućnost? Ako bude novca, možda se razvije i u nešto više - kaže Žunić.

Hrvatski prvak u Crno bi htio dovesti najbolje svjetske bacače kugle. Ne samo pojedinačno na trening nego sve zajedno za jedno veliko natjecanje.

- Bila je ideja i o natjecanju ispred zadarskog Foruma. Miting u Crnom? Uh, to bi bilo lijepo. No za to treba puno više novca i ozbiljan interes velikih sponzora. No vjerujem da bih uspio dovesti najbolje bacače današnjice. Ali treba ići korak po korak, a prvi je pred završetkom. Uskoro ću zaista imati vlastito bacalište - rekao je majstor Žunić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu