Obavijesti

Sport

Komentari 9

Šamanić najbolji kod Spursa, Bogdanovićevi opet preuzeli vrh

Šamanić najbolji kod Spursa, Bogdanovićevi opet preuzeli vrh

Jazzeri su pobjedom nad Spursima 126-94 uz poraz Phoenixa kod Atlante 135-103 preuzeli vrh Zapadne konferencije s pobjedom više. Bogdanović je ubacio 24 poena, Šarić je dobio mrvice

VIDEO

Košarkaši Utah Jazza vratili su se na vrh ljestvice Zapadne konferencije i čitave NBA lige uvjerljivom 126-94 domaćom pobjedom protiv San Antonio Spursa te 103-135 porazom Phoenix Sunsa na gostovanju kod Atlanta Hawksa. 

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović nastavio je s odličnim predstavama u sastavu Jazza, protiv Spursa je za 25:36 minuta provedenih na parketu ubacio 24 koša (šut za dva 7-9, trica 3-4, slobodna bacanja 1-1) uz dva skoka i dvije osvojene lopte.

POGLEDAJTE VIDEO: Bogdanović u Mostaru

Pokretanje videa...

Bogdanović trpa trice u Mostaru 00:43

Bogdanović je odlično otvorio dvoboj i već u prvoj četvrtini postigao 14 koševa uz šut iz igre 6-7, a njegov je sastav stigao do prednosti 38-26. Susret je efektivno bio riješen već do sredine druge četvrtine jer je Jazz "pobjegao" na velikih 53-27 pa je ostatak dvoboja bio tek odrađivanje posla.

U takvim okolnostima veliku je minutažu u momčadi Spursa dobio mladi Luka Šamanić te ju je iskoristio da bude najbolji strijelac svoje momčadi, on je za 24:06 minuta provedenih u igri ubacio 15 koševa (šut za dva 4-10, trica 2-4, slobodna bacanja 1-2), a sakupio je i pet skokova te po jednu asistenciju i blokadu.

Utah, koji je sada na omjeru pobjeda i poraza 48-18, predvodio je Jordan Clarkson sa 30 poena. San Antonio je, pak, 10. na Zapadu sa 31-34.

Iako je Atlanta na kraju svladala Phoenix sa čak 32 pogotka razlike, susret je bio neizvjestan sve do posljendje četvrtine u koju se ušlo s rezultatom 97-88. No, u prve četiri minute posljednje dionice domaći su ostvarili seriju 16-0 pa je trener gostiju Monty Williams "bacio ručnik".

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić u igru je ušao tek tada, odnosno kod rezultata 113-88 za domaće te je u "smeće vremenu" za 8:02 minuta provedenih na parketu uputio dva neprecizna šuta, po jedan za dva i za tri. Kod domaćih čak je sedam igrača postiglo dvoznamenkast broj koševa, najviše Clint Capela 18 uz 10 skokova, dok je Trae Young uz 16 ubačaja imao i 12 asistencija. Kod Sunsa, kojima je ovo bio drugi susret u dvije večeri, istaknuo se Devin Booker sa 30 poena. 

Phoenix je drugi na Zapadu sa 47-19, dok je Atlanta peta momčad Istoka sa 37-30.

Philadelphia 76-ersi učvrstili su se na vrhu Istoka očekivanom 135-115 pobjedom na gostovanju kod najlošije momčadi u ligi ove sezone Houston Rocketsa. Ponovno je sjajan kod Sixersa bio Joel Embiid sa 34 ubačaja i 12 skokova, dok je kod domaćih Kelly Olynyk bio nadomak "triple-doubleu" sa 27 pogodaka, 11 skokova i 8 asistencija.

Sixersi su sada na omjeru 45-21 te imaju dvije pobjede više od drugih Brooklyn Netsa, a tri više od trećih Milwaukee Bucksa, sve tri momčadi do kraja ligaškog dijela sezona imaju za odigrati po još šest susreta. Rocketsi su na dnu sa 16-50 te imaju ča tri pobjede manje od pretposljednjih Detroit Pistonsa.

Vrlo je zanimljivo bilo u Milwaukeeu gdje su domaći Bucksi svladali Washington Wizardse sa 135-134 iako su igrali bez Khrisa Middlestona, a u posljednje dvije minute i bez Giannisa Antetokounmpa koji je napravio šest osobnih pogrešaka. U neočekivanog junaka domaćih izrastao je Pat Connaughton koji je pogodio dvije važne trice u odlučujućim trenucima.

Connaughton je susret okončao sa 16 poena, dok su najefikasniji kod pobjendika bili Jrue Holiday sa 29 i Antetokounmpo sa 23 pogotka. Wizardsima, koji se bore za ulazak u "play-in" nije pomoglo ni 42 ubačaja Bradleya Beala niti još jedan "triple-double" Russella Westbrooka od 29 koševa, 17 asistencija i 12 skokova.

NBA, rezultati:

  • Orlando - Boston 96-132
  • Cleveland - Portland 105-141
  • Atlanta - Phoenix 135-103
  • Houston - Philadelphia 115-135
  • Indiana - Sacramento 93-104
  • Milwaukee - Washington 135-134
  • Minnesota - Memhpis 135-139
  • Denver - New York 113-97
  • Utah - San Antonio 126-94
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub