Obavijesti

Sport

Komentari 226

Samo bi luda teorija Hrvatsku mogla skinuti s prvoga mjesta!

Samo bi luda teorija Hrvatsku mogla skinuti s prvoga mjesta!
1

BRAVO, "VATRENI" Hrvatska još nije i matematički zacementirala prvu poziciju u svojoj skupini u Rusiji, ali može sasvim mirno zaigrati protiv Islanda jer će joj i poraz vjerojatno biti dovoljan za to

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon drugog kola skupine D Svjetskog prvenstva u Rusiji ipak nije i matematički osigurala prvo mjesto uoči posljednjega, trećeg kola koje se igra u utorak od 20 sati. Za to nam je trebao remi u utakmici Nigerije i Islanda u Volgogradu.

'Superorlovi' visoko lete: Musa s dva komada slomio Islanđane
'Superorlovi' visoko lete: Musa s dva komada slomio Islanđane

Završilo je pobjedom Nigerije 2-0, što je u svakom slučaju bolji ishod po "vatrene" nego da je završilo pobjedom Islanđana. Tako naši u posljednji ogled prvoga kruga ulaze sigurni da im remi u utakmici protiv Islanda u Rostovu na Donu, neovisno o ishodu ogleda Nigerija - Argentina u Sankt Peterburgu, jamči čelnu poziciju u skupini, a time i vjerojatno izbjegavanje Francuza u osmini finala.

S obzirom na to da Fifa kao prvi kriterij kod momčadi s istim brojem bodova u skupini preferira gol-razliku, a ne međusobni omjer, prestići nas još mogu Nigerijci i to u ludom spletu okolnosti.

Dakle, s obzirom da Hrvatska nakon drugog kola ima šest bodova i gol-razliku +5 (5-0), a Nigerija ima gol-razliku 0 (2-2), Afrikanci bi nas mogli maknuti s prve pozicije samo u slučaju našega poraza i njihove pobjede nad Argentinom s kombiniranom gol-razlikom od pet ili više golova. A ovisno o broju postignutih golova, možda će ta razlika morati iznositi i šest.

Primjerice, izgubi li Hrvatska od Islanda 1-0, Nigerija bi za osvajanje prvog mjesta trebala dobiti Argentinu čak 4-0. Tada bi imala gol-razliku 6-2, a naši 5-1 pa bismo završili drugi zbog manje postignutih golova. Svaka slična kombinacija odgovarala bi afričkoj selekciji.

S obzirom da je takav rasplet malo vjerojatan jer Argentina uoči posljednjeg kola ima šanse proći u drugi krug, s velikom sigurnošću možemo reći kako će "vatreni" osvojiti skupinu i zakazati vjerojatan okršaj protiv Danske ili Australije u nedjelju, 1. srpnja u 20 sati u sretnom Nižnjem Novgorodu. Protivnika ćemo doznati i prije naše utakmice protiv Islanda jer se u utorak od 16 sati igra posljednje kolo u skupini C: Danska igra protiv Francuske, a Australija protiv Perua.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske