Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Samo ja idem od Zaprešića do Zagreba preko - Južne Koreje'

'Samo ja idem od Zaprešića do Zagreba preko - Južne Koreje'
1

Mislav Oršić je gol protiv Hapoela posvetio svojem sinu Manuelu, koji je rođen prije nekoliko dana. Do svojeg je voljenog kluba stigao preko Zaprešića, Rijeke, Italije, Slovenije, Kine i Južne Koreje

VIDEO

Kad sam imao 13-14 godina, dolazio sam u Maksimir kao navijač. Gledao sam Luku Modrića sa sjevera ili istoka i sanjao sam da jednog dana igram za svoj Dinamo i zabijam gol. Eto, san mi se ostvario, kaže nam Mislav Oršić, jedan od junaka doista veličanstvene pobjede nad Hapoelom u 2. pretkolu Lige prvaka.

Oršić je rođeni Zagrepčanin, njegov kvart je Malešnica, ali u svoj je voljeni klub došao zaobilaznim putem.

Zaprešić, Rijeka, Slovenija, Italija, Kina, Južna Koreja, sve je to prošao u devet godina da bi došao u Dinamo.

- Tako je valjda bilo suđeno, ali sad sam napokon ondje gdje sam oduvijek htio biti. Kad me menadžer nazvao i rekao mi da me žele u Maksimiru, doslovno nisam dvojio niti jedne sekunde. Odmah sam rekao da želim doći - otkriva nam Mislav Oršić, kojeg su “modri” korejskom Ulsanu platiti oko milijun eura.

Mislav je oduševio u debiju u službenoj utakmici, zabio je gol, asistirao je, pretrčao je toliko da je na kraju pao od umora u 72. minuti.

- Uhvatio me grč, ali valjda sam za prvi put bio dobar - kaže skromno Mislav, koji je zaradio ovacije 9000 gledatelja na Maksimiru.

- To mi kao rođenom dinamovcu puno znači. Na tribinama su mi bili mama, tata i još puno rodbine - kaže Oršić, koji je prvijenac u Maksimiru proslavio s prstom u ustima. Aludirao je jasno na rođenje svojeg sina.

- Prije nekoliko dana rodio se Manuel. Supruga je tek dan prije utakmice izašla iz bolnice, tako da sam ga samo malo držao u rukama. Jedva čekam da s njim provedem puno vremena. Ovo je gol za njega, naravno da ću supruzi Suzani pomoći u svemu. Ona je za mene učinila toliko toga, išla je sa mnom i na drugi kraj svijeta - dodao je Oršić.

Na dresu ima broj 99.

- Puno je brojeva bilo zauzeto, pa sam se na kraju odlučio za taj broj. U Ulsanu sam nosio devetku, u Dinamu je nosi Budimir, pa sam se odlučio na ovu kombinaciju s dvije devetke. Dobro je i to, sjećam se i Zamorana koji je na dresu nosio 1+8 jer nije mogao imati devetku - smije se Mislav.

Igrao je za mlađe uzraste Kustošije, zatim je otišao u Inter, a onda bi došao u Rijeku.

- Kod Matjaža Keka nisam dobio pravu priliku. Iskreno, sad ne žalim zbog toga. Da sam dobio priliku u Rijeci, danas ne bih u Dinamu. Ovo ne bih mijenjao - iskren je Oršić, koji će, ako ovako nastavi, biti veliko pojačanje hrvatskog prvaka. Izraelci će ga bogme dobro zapamtiti. Mislav ima tek 25 i s Bjelicom kao trenerom pred njim su očito tek najbolji dani u karijeri.

U JUŽNOJ KOREJI BIO JE MAJSTOR PLAYSTATIONA

Nemam neki posebni hobi, ali volim igrati PlayStation. Puno sam ga igrao u Južnoj Koreji, bio sam vrlo dobar. U Dinamu ima nekoliko majstora za PlayStation, morat ću se okušati s njima, kaže kroz smijeh Mislav.

JUŽNA KOREJA BOLJA OD KINE

U Južnoj Koreji mi je bilo sjajno, a u Kini baš i ne. Tamo je prljavije i nisu tako dobri prema strancima, otkrio je novi krilni napadač Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka