Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Samo medalja može pomoći da se košarka počne vraćati...'

'Samo medalja može pomoći da se košarka počne vraćati...'
1

Zapravo, kada se dublje razmišlja, samo reprezentativna medalja može pomoći da se košarka počne vraćati i u percepciju ljudi, medija, rekao je Nikša Prkačin

VIDEO

Nikša Prkačin, rekorder u nastupima za hrvatsku košarkašku reprezentaciju (168) drži da je Repešina družina sposobna za visoke ciljeve na aktualnoj europskoj smotri u Sloveniji.

- Priča je baš zanimljiva i lijepa, nakon onog teškog poraza protiv Španjolske sve se stubokom izmijenilo. Nanizale su se pobjede, podiglo samopouzdanje i što je najvažnije potakli smo navijače i osjećamo se kao na domaćem terenu u Sloveniji, započinje Prkačin svoje razmišljanje o košarkaškom Euru.

I dokad može trajati ta priča?

- Do borbe za medalje, pa i do same medalje. Ovo prvenstvo je čudno, neću reći iznenađujuće,  ali je nekako drugačije. Dosad su europsku košarku činile samo određene reprezentacije, njih šest ili sedam. Sad se taj krug reprezentacija proširio i tu svatko svakoga može pobijediti.  I mi smo u tom krugu, forma nam se podiže i neću biti nerealan ako ustvrdim da možemo jako visoko. Nešto se konačno dobro događa oko naše košarke, kao što se dobro događa i u reprezentacijama koje prije nisu uopće bile ozbiljne, poput Ukrajine, Belgije, Finske...  Košarka je očito, po mom sudu, ulovila jako korijenje na najvećem dijelu europskog kontinenta. Slika kvalitete sada je puno šira nego prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Može li medalja pomoći hrvatskoj košarci u želji za oporavkom?

- Zapravo, kada se dublje razmišlja, samo reprezentativna medalja može pomoći da se košarka počne vraćati i u percepciju ljudi, medija... Vidite, nekad je rukomet bio po popularnosti daleko iza košarke, sada je daleko ispred. Rukometni uspjesi oduševili su ljude, razgalili medije, djeca su pohrlila trenirati rukomet, o rukometu se pričalo, s rukometnim reprezentativcima se živjelo. Nekad je tako bilo s košarkom kad je osvajala medalje. Kad  su košarkaški uspjesi minuli onda je taj sport i zamro kod nas. Kad  bi se sad osvojila medalja već bi najesen vidjeli navalu dječaka u košarkaške dvorane, a košarka bi dobila zanos koji bi je mogao voditi do novih uspjeha, a da ne govorim o sponzorima, pokroviteljima, bilo bi lakše i u klubovima. Tako to ide. Zato bi medalja u Sloveniji bila lijek za našu košarku. I možemo do tog lijeka, vjerujem!

Pročitajte najnoviju kolumnu Zorana Čuture.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu